Και όμως οι μισοί καταναλωτές του Κοινωνικού Τιμολογίου δεν μπορούν να πληρώσουν...

Οι μισοί από τους δικαιούχους του Κοινωνικού Τιμολογίου της ΔΕΗ αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς ρεύματος, εκτινάσσοντας στα ύψη τα φέσια της Επιχείρησης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε χθες στο διοικητικό συμβούλιο ο διευθύνων σύμβουλος κ. Μανώλης Παναγιωτάκης, 340.000 καταναλωτές από τους περίπου 670.000 συνολικά του ΚΟΤ, δηλαδή πελάτες που απολαμβάνουν εκπτώσεις στην κατανάλωση ρεύματος έως και 60%,

δεν εξοφλούν τους λογαριασμούς συσσωρεύοντας χρέος ύψους 350 εκατ. ευρώ στην ΔΕΗ. Πρόκειται για τις ευπαθείς ομάδες της κοινωνίας, όπως ανέργους, ανάπηρους έως 67%, άτομα με εισόδημα κάτω από τα 12.000 ευρώ, στους οποίους μάλιστα η ΔΕΗ λόγω της κοινωνικής πολιτικής που έχει υιοθετήσει δεν κόβει το ρεύμα.

Σε αυτή την ομάδα του πληθυσμού με αντικειμενικές αδυναμίες πληρωμής, είχε ανακοινώσει προ μηνός η διοίκηση της ΔΕΗ ότι έχουν εισχωρήσει και άτομα που δεν δικαιούνται το κοινωνικό τιμολόγιο και που πληροφορίες ανεβάζουν σε εξίσου δυσθεώρητα επίπεδα που αγγίζουν τις 200.000. Για τους λόγους αυτούς τους τελευταίους μήνες η ΔΕΗ έχει εντείνει τους ελέγχους προκειμένου να ξεκαθαρίσει «η ήρα από το στάρι» και να διαπιστωθεί ποιοι από τους χιλιάδες καταναλωτές του ΚΟΤ δεν πληρούν τις προϋποθέσεις ένταξης στο Κοινωνικό Τιμολόγιο.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης ανακοίνωσε τις προηγούμενες μέρες ότι το νέο ΚΟΤ που θα υιοθετήσει η κυβέρνηση θα είναι ακόμη πιο ελκυστικό για τις πραγματικά ευπαθείς ομάδες. Οι δηλώσεις Σταθάκη στην βουλή έγιναν μία μέρα μετά την θέση που εξέφρασε ευρωπαίος αξιωματούχος κατά την παρουσίαση της έκθεσης για την ενέργεια στην Ελλάδα, σύμφωνα με την οποία στις Βρυξέλλες έχει ξεκινήσει από καιρό μια μεγάλη συζήτηση για την κατάργηση των επιδοτήσεων στην αγορά της ηλεκτρικής ενέργειας και το ΚΟΤ είναι μέσα σε αυτές.

Keywords
Τυχαία Θέματα