Nissan: Μειώνει τις προβλέψεις της για τα ετήσια λειτουργικά κέρδη

Σε υποβάθμιση των προβλέψεών της για τα ετήσια λειτουργικά κέρδη προχώρησε σήμερα η ιαπωνική Nissan, μετά το σκάνδαλο με τους μη πιστοποιημένους ελέγχους που έπληξαν τις πωλήσεις της στην εγχώρια αγορά. Ο CEO της δεσμεύτηκε να επανακτήσει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών.

Όπως ανακοίνωσε αναμένει λειτουργικά κέρδη ύψους 645 δισ. γεν για τη χρήση που λήγει τον Μάρτιο, έναντι προηγούμενης πρόβλεψης για 685 δισ.

γεν.

Ο ιαπωνικός κολοσσός διατήρησε αμετάβλητες της προβλέψεις του για τα καθαρά κέρδη και τις πωλήσεις στα 535 δισ. γεν και στα 11,8 τρισ. γεν αντιστοίχως.

Πριν παρουσιάσει τα νούμερα στους δημοσιογράφους, ο CEO της Nissan,Hiroto Saikawa, ζήτησε συγγνώμη από τους πελάτες, τους συνεργάτες και τους dealers και γενικά από όλο τον κόσμο που υποστηρίζει τη Nissan,όπως είπε χαρακτηριστικά, για να προσθέσει ότι το σκάνδαλο υπέσκαψε την εμπιστοσύνη όλων.

Τον περασμένο μήνα, η Nissan ανακοίνωσε πως ανακαλεί 1,2 εκατ. οχήματα λόγω ελλιπών ελέγχων ποιότητας που δεν συμμορφώνονταν με τους ιαπωνικούς κανονισμούς.

Οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά 55% στην Ιαπωνία τον Οκτώβριο.

Για την περίοδο Απριλίου – Σεπτεμβρίου, τα καθαρά της κέρδη μειώθηκαν κατά 2,1% σε ετήσια βάση στα 276,51 δισ. γεν ενώ τα λειτουργικά κέρδη μειώθηκαν κατά 17% στα 281,83 δισ. γεν.

Οι πωλήσεις αυξήθηκαν 6,2% στα 5,65 τρισ. γεν, ενώ οι διεθνείς πωλήσεις αυξήθηκαν 4,6% στα 2,73 εκατ. οχήματα.

Στην Ιαπωνία πούλησε 283.000 οχήματα την εν λόγω περίοδο, σημειώνοντας αύξηση 34,1%.

Keywords
Τυχαία Θέματα