Προς αναζήτηση κατεύθυνσης η Ασία μετά τα ισχυρά κέρδη

Σε μεικτά πρόσημα έκλεισαν οι ασιατικές αγορές, ακολουθώντας την τάση των αμερικανικών αγορών και με τους επενδυτές να αναζητούν κατεύθυνση μετά τα ανάμεικτα στοιχεία για το κινεζικό εμπόριο, στρέφοντας παράλληλα το βλέμμα στην περιοδεία Τραμπ σε χώρες της Ασίας.


Στο ταμπλό, ο ιαπωνικός Nikkei έκλεισε με πτώση 0,1% μετά τα χθεσινά υψηλά 26 ετών, στις 22.913,82 μονάδες.

Στην Κορέα ο δείκτης Kospiμε άνοδο 0,27% στις 2.552,4 μονάδες, χάρη στα κέρδη των χρηματοοικονομικών τίτλων, καθώς και των μετοχών των αυτοκινητοβιομηχανιών.

Στην

Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 με άνοδο 0,03% στις 6.016,27 μονάδες, με κέρδη για τις εξορυκτικές.

Στην Κίνα, σημειώθηκαν μεικτές τάσεις με τον Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ να υποχωρεί 0,1% και τον Shanghai Composite να ενισχύεται κατά 0,04%.

Τα εμπορικά στοιχεία Οκτωβρίου έδειξαν πως οι εξαγωγές της Κίνας αυξήθηκαν κατά 6,9% σε ετήσια βάση, έναντι πρόβλεψης για 7,2%, ενώ οι εισαγωγές αυξήθηκαν καρά 17,2% έναντι πρόβλεψης για 16%.

Στο μεταξύ, η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε σήμερα πως για να επιτευχθεί βιώσιμη ανάπτυξη στην Ασία πρέπει να αντιμετωπιστούν δύο μεγάλες προκλήσεις : το δημογραφικό και η παραγωγικότητα.

Η Ιαπωνία, η Νότια Κορέα και η Κίνα θα χρειαστεί να λάβουν μέτρα για να αντιμετωπίσουν την ταχεία γήρανση του πληθυσμού, επισήμανε χαρακτηριστικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα