ΗΡ: Βάζει ειδικά τσιπάκια στα μελάνια των εκτυπωτών της - Αντιδρούν οι καταναλωτές

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Hewlett Packard αλλά και παράπονα χιλιάδων ιδιοκτητών, αρκετά μοντέλα εκτυπωτών σταμάτησαν να αναγνωρίζουν τα μη αυθεντικά δοχεία μελάνης από τις 13 Σεπτεμβρίου.

Η HP αναφέρει ότι κατά την τελευταία ενημέρωση του firmware των συσκευών, οι ρυθμίσεις άλλαξαν ώστε οι εκτυπωτές της εταιρείας να επικοινωνούν μόνο με τα αυθεντικά δοχεία μελάνης, τα οποία φέρουν επάνω τους ένα ειδικό τσιπάκι που τα κάνει συμβατά. Σύμφωνα με την Hewlett Packard,

αρκετά είναι τα μοντέλα της που έχουν ήδη αυτή την ιδιότητα.

Το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC αναφέρει σε δημοσίευμά του ότι δεν είχε εκδοθεί καμία νέα firmware ενημέρωση από τον Μάρτιο του 2016, κατι που πιθανόν υποδηλώνει ότι η αλλαγή ήταν ήδη προγραμματισμένη να γίνει τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

Η HP ανέφερε πως τέτοιου είδους ενημερώσεις γίνονται συχνά, ωστόσο δεν σχολίασε το χρονοδιάγραμμα στο οποίο διατέθηκε η τελευταία ενημέρωση.

"Σκοπός αυτής της ενημέρωσης είναι να προστατεύονται η πνευματική ιδιοκτησία και οι καινοτομίες της HP", αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας.

Η κίνηση αυτή της Hewlett Packard προκάλεσε μεγάλη δυσαρέσκεια σε πολλούς καταναλωτές, αφού τα αυθεντικά μελάνια της εταιρείας είναι αρκετά πιο ακριβά από τα άλλα.

Keywords
Τυχαία Θέματα