HomeExchange: Δωρεάν διαμονή σε χιλιάδες φοιτητές στην Ελλάδα και το εξωτερικό

Δωρεάν διαμονή στην Ελλάδα ή σε πόλεις του εξωτερικού προσφέρει η μεγαλύτερη διαδικτυακή πλατφόρμα ανταλλαγής σπιτιών σε όλο τον κόσμο με 65.000 ενεργά μέλη σε 150 χώρες. Πρόκειται για το δίκτυο HomeExchange το οποίο χρησιμοποιείται κυρίως για διακοπές και ταξίδια αναψυχής. Αλλά στην Ελλάδα μπορεί να δώσει λύση στους φοιτητές και ιδίως σε

αυτούς που χρησιμοποιούν το πρόγραμμα Erasmus.

Κάθε χρόνο, κάθε Σεπτέμβρη, χιλιάδες Έλληνες φοιτητές ψάχνουν στέγη με πολύ υψηλό κόστος σε άλλες πόλεις της Ελλάδας ή στο εξωτερικό. Μπορούν να χρησιμοποιούν το Home Exchange για να ανταλλάξουν ένα δωμάτιο από το σπίτι τους και έτσι να αποκτήσουν δωρεάν στέγη σε πόλεις της Ελλάδας ή στη χώρα όπου πάνε να σπουδάσουν. Εναλλακτικά μπορούν και να φιλοξενηθούν σε ένα δωμάτιο ενός σπιτιού και αυτοί με την σειρά τους να φιλοξενήσουν έναν άλλον φοιτητή. Οι ανταλλαγές μεταξύ φοιτητών διευκολύνουν κατά πολύ την ένταξη τους στην νέα φοιτητική τους ζωή καθώς εκτός από την στέγη, ο ένας φοιτητής δίνει στον άλλο χρήσιμες πληροφορίες για την περιοχή, για την φοιτητική κοινότητα και ότι άλλο χρειαστεί. Έτσι ούτε ο ένας ούτε ο άλλος δεν θα νιώσει ξένος σε μια πόλη.

Ένα οικοσύστημα βασιζόμενο στη φιλία και τη φιλοξενία

Μέσα από τα επιβεβαιωμένα προφίλ μελών και ένα απόλυτα ασφαλές σύστημα ανταλλαγής μηνυμάτων τα μέλη του Home Exchange έρχονται σε επικοινωνία και γνωρίζονται μεταξύ τους. Καθώς δεν υπάρχει ροή χρήματος μεταξύ τους, τα δύο μέρη είναι ταυτόχρονα οικοδεσπότες και φιλοξενούμενοι και η σχέση τους βασίζεται αποκλειστικά κα μόνο σε αξίες όπως η φιλία και η εμπιστοσύνη. Σε πολλές περιπτώσεις, τα μέλη αναπτύσσουν βαθιές φιλίες που κρατάνε μια ζωή.

Η ανταλλαγή σπιτιών στην πράξη είναι η ανάπτυξη ενός άτυπου παγκόσμιου δικτύου φιλοξενίας, μιας νέας σχέσης του ταξιδιώτη με το μέρος που επισκέπτεται (μέσω της σχέσης που αναπτύσσει με τον οικοδεσπότη αυτού του μέρους). Πρόκειται για μια εμπειρία που τα μέλη του Home Exchange πραγματοποιούν κατά χιλιάδες κάθε χρόνο που δεν θα ήταν εφικτή αν έμεναν σε ένα ξενοδοχείο ή νοίκιαζαν ένα διαμέρισμα μέσα από μία ανώνυμη πλατφόρμα.

Απολύτως νόμιμα και χωρίς φόρους

Το Home Exchange είναι απολύτως νόμιμο σε όλες τις χώρες του κόσμου, και αυτό για έναν απλούστατο λόγο:

Όταν κάποιος μένει σπίτι σας, είναι πραγματικά φιλοξενούμενος όπως θα ήταν ένας φίλος σας ή ένας συγγενής σας. Δεν είναι πελάτης. Αντιστοίχως, καθώς δεν υπάρχει απολύτως καμία οικονομική συναλλαγή μεταξύ των μελών , δεν υπάρχει και κανένας φόρος οπότε μπορείτε να παραχωρήσετε το σπίτι σας ή ένα μέρος του σπιτιού σας χωρίς κανένα φόβο.

Σχετικά με το HomeExchange.com

Το 1992 ο πρωτοπόρος Ed Kushins, ίδρυσε το HomeExchange.com ,πολύ πριν η ''συνεργατικής κατανάλωση'' γίνει τάση. Βασισμένο πάνω σε αξίες όπως η εμπιστοσύνη και ο ενθουσιασμός το HomeExchange.com έχει εξελιχθεί στη μεγαλύτερη και ταχύτερα αναπτυσσόμενη ονλάιν ταξιδιωτική υπηρεσία στον κόσμο. Πάνω από ένα εκατομμύριο πετυχημένες ανταλλαγές και πάνω από 60.000 μέλη έχουν πραγματοποιήσει 130.000 ανταλλαγές μέσα στο 2014 σε 150 χώρες, μειώνοντας έτσι τα έξοδα ταξιδιού τους έως και 50%. Μέσα από το HomeExchange.com κάθε μέλος έχει τη δυνατότητα να προγραμματίσει και να απολαύσει τις διακοπές του «ζώντας σα ντόπιος» σε κάθε χώρα ή πόλη του ενδιαφέροντος του. Το σάιτ είναι διαθέσιμο σε 15 διαφορετικές γλώσσες.

Keywords
Τυχαία Θέματα