Ήπιες διακυμάνσεις στη Wall Street – Κοντά σε υψηλό 4μηνου ο S&P 500

Οριακές διακυμάνσεις καταγράφονται στην αμερικανική αγορά με τον S&P 500 να διατηρείται κοντά στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τεσσάρων μηνών και την προσοχή των επενδυτών να είναι στραμμένη στις ανακοινώσεις εταιρικών μεγεθών α' τριμήνου.

Πτώση άνω του 2% για τις μετοχές των Verizon Communication και Travelers, ενώ πτωτικά κινείται για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση. Και οι τρεις εταιρείες δεν ικανοποίησαν την αγορά με την ανακοίνωση των οικονομικών τους μεγεθών για το α' τρίμηνο.

Στον αντίποδα κέρδη 2,3% σημειώνει ο τίτλος της American Express,

καθώς τα κέρδη α' τριμήνου ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις, ενώ στο υψηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2015 διαμορφώνεται η μετοχή της Union Pacific και αυτή χάρη στα καλύτερα των εκτιμήσεων μεγέθη.

Πτώση 0,11% για τον Dow Jones στις 18.076 μονάδες, με τον S&P 500 να εμφανίζει απώλειες 0,1% στις 2.099 μονάδες, ενώ κατά 0,04% χαμηλότερα κινείται ο Nasdaq στις 4.945 μονάδες.

«Η «στάση» στην ανοδική πορεία είναι φυσιολογική, με δεδομένα τα κέρδη 15% που έχουν σημειωθεί σε διάστημα 15 μηνών», τονίζει ο Steve Chiavarone, διαχειριστής κεφαλαίων στην Federal Investors, ο οποίος εμφανίζεται αισιόδοξος για τη συνολική εικόνα της εταιρικής κερδοφορίας.

Ο S&P 500 έχει ενισχυθεί σχεδόν 15% από τα χαμηλά του Φεβρουαρίου, στηριζόμενος στην ανάκαμψη πετρελαίου, στη χαλάρωση των ανησυχιών για την κινεζική οικονομία και στη διαφαινόμενη «υποχώρηση» της Fed από την εφαρμογή μίας επιθετικής νομισματικής πολιτικής αύξησης των βασικών επιτοκίων των ΗΠΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα