ΕΛΛΑΔΑ – ΤΡΟΙΚΑ: Σχεδόν… συμφωνία – «Έκλεισε» το ασφαλιστικό, σύγκλιση για κόκκινα δάνεια, «αγκάθι» το αφορολόγητο

Σχεδόν…. λευκός καπνός βγήκε από τις σημερινές διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε ελληνική κυβέρνηση και δανειστές, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές. Όπως αναφέρουν, υπήρξε συμφωνία για το ασφαλιστικό, σημαντική σύγκλιση για τα κόκκινα δάνεια, ενώ αγκάθι παραμένει το αφορολόγητο.

Τη συμφωνία με τους δανειστές για το ασφαλιστικό, ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, μετά τη συνάντηση με το κουαρτέτο.

Σύμφωνα με τον κ. Κατρούγκαλο, οι δυο πλευρές συμφώνησαν στην αύξηση των εισφορών κατά μία μονάδα για τα τρία πρώτα χρόνια και μισή μονάδα για τα επόμενα τρία

και τους χωρίζει διαφορά μόλις 70 εκατ. ευρώ, η οποία θα αναζητηθεί σε τεχνικό επίπεδο.

Οπως ανέφερε ο υπουργός, εκτός νομοσχεδίου θα βρεθούν τα άρθρα που αφορούν στην αξιοποίηση της κινητής και ακίνητης περιουσίας των Ταμείων.

Όσον αφορά τα κόκκινα δάνεια, η κυβέρνηση φαίνεται πως κερδίζει την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Η σύγκλιση Ελλάδας- δανειστών, εν όψει του αυριανού Eurogroup, αποτελεί ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη, ενώ κυβερνητικές πηγές ευελπιστούν σε μια θετική αναφορά.

Όπως τονίζουν αν ανακοινωθεί αύριο έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup για την ερχόμενη εβδομάδα, θα είναι θετικό σημάδι για ητν πορεία της αξιολόγησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα