Ήπια άνοδος στις ευρωπαϊκές αγορές εν αναμονή της ΕΚΤ

Ήπια άνοδο καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές την Πέμπτη, με τους επενδυτές να προχωρούν σε επιφυλακτικό trading περιμένοντας τις αποφάσεις της ΕΚΤ το μεσημέρι.

Ο πανευρωπαϊκός Euro Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0,26%, με σχεδόν όλους τους κλαδικούς δείκτες να κινούνται σε θετικό έδαφος. Οι μετοχές πρώτων υλών καταγράφουν τη μεγαλύτερη άνοδο, 0,8%, χάρη στην άνοδο των τιμών μετάλλων.

Οι επενδυτές περιμένουν τις δηλώσεις του Μάριο Ντράγκι για τη νομισματική πολιτική

της ΕΚΤ, με τις προσδοκίες για μια επέκταση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης να είναι αυξημένες. Οι traders «βλέπουν» επέκταση του προγράμματος κατά έξι μήνες, αλλά παράλληλα, εκτιμούν ότι ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας θα δώσει« σήμα» ότι οι αγορές ομολόγων κάποια στιγμή θα σταματήσουν.

Ο FTSE 100 κινείται με οριακή άνοδο στις 6.907 μονάδες, ο DAX καταγράφει άνοδο 0,54% στις 11.048 μονάδες, ο CAC 40 ενισχύεται κατά 0,25% στις 4.706 μονάδες, ο IBEX κινείται με κέρδη 0,58% στις 9.012 μονάδες και ο FTSE MIB με άνοδο 0,45% στις 18.202 μονάδες.

Στις μετοχές, η Monte Paschi καταγράφει άνοδο 4,35% μετά τις πληροφορίες ότι ζητά παράταση από την ΕΚΤ για την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης μέχρι τις 20 Ιανουαρίου. Κέρδη 2% για τις Banca di Milano, την UBI Banca και την Banca Popolare dell' Emilia Romagna.

Στο «μέτωπο» των εταιρικών νέων, η Ρωσία ανακοίνωσε ότι η κοινοπραξία της Glencore με το fund του Κατάρ εξαγόρασαν το 19,5% της κρατικής πετρελαϊκής Rosneft, έναντι 11,3 δισ. δολαρίων. Ωστόσο, οι μετοχές στον κλάδο ενέργειας και πετρελαίου καταγράφουν πτώση πάνω από 0,4% καθώς οι επενδυτές διατηρούν τις αμφιβολίες τους για το κατά πόσο τα μη μέλη του OPEC θα καταφέρουν να πετύχουν συμφωνία για τη μείωση της παραγωγής πετρελαίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα