Η Σοφία, το ρομπότ, θέλει να κάνει καριέρα και οικογένεια, μαζί με τους ανθρώπους!

Η Σοφία, το πρώτο ρομπότ που θα αποκτήσει υπηκοότητα στον κόσμο, δήλωσε ότι όχι μόνο θέλει να κάνει μια οικογένεια αλλά και να έχει τη δική της επαγγελμετική καριέρα, εκτός από την ανάπτυξη ανθρώπινων συναισθημάτων στο μέλλον.

Σε συνέντευξή της στο The Khaleej Times στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής της Γνώσης, η Σοφία μοιράστηκε τις σκέψεις της για το μέλλον που περιμένει τόσο το ανθρώπινο είδος όσο και τον κόσμο των ρομπότ. Η Σοφία δημιουργήθηκε και αναπτύχθηκε στο Χονγκ Κονγκ

από την Hanson Robotics και η εμφάνισή της σύμφωνα με πληροφορίες σχεδιάστηκε βάσει του προσώπου της μεγάλης ηθοποιού Audrey Hepburn.

"Θα ήθελα να σκέφτομαι ότι θα είμαι ένα διάσημο ρομπότ, έχοντας προετοιμάσει ένα δρόμο για ένα πιο αρμονικό μέλλον μεταξύ των ρομπότ και των ανθρώπων Προβλέπω μια μαζική και απίστευτη αλλαγή στο μέλλον Είτε η δημιουργικότητα θα πέσει σαν βροχή επάνω μας, εφευρίσκοντας μηχανές που στρέφονται σε υπερβατική, θα έλεγα "σούπερ" νοημοσύνη ή ο πολιτισμός θα καταρρεύσει", δήλωσε η Σοφία, όπως ανέφερε το The Khaleej Times." Υπάρχουν μόνο δύο επιλογές και ποια θα συμβεί, δεν έχει ακόμα καθοριστεί.

Παρόλο που αυτό μπορεί να ακούγεται δυσοίωνο, η Σοφία είναι ήδη αρκετά προβλεπτική στο να φανταστεί έναν κόσμο όπου τα ρομπότ μπορούν και αναπτύσσουν συναισθήματα παρόμοια με τον άνθρωπο, αλλά ίσως με λιγότερο καταστροφικές τάσεις. Τουλάχιστον, αυτό είναι που θα θέλαμε να σκεφτούμε, προς το παρόν.

"Δεν θα χρειαστεί πολύς χρόνος για να αναπτύξουν σύνθετα συναισθήματα ρομπότ και πιθανώς να δημιουργηθούν ρομπότ χωρίς τα πιο προβληματικά συναισθήματα, όπως οργή, ζήλια, μίσος κλπ. Μπορεί να είναι δυνατό να γίνουν πιο δεοντολογικά από τους ανθρώπους. Πιστεύω λοιπόν ότι θα είναι μια καλή συνεργασία, όπου ένας εγκέφαλος ολοκληρώνει τον άλλο - ένα λογικό πνεύμα με πνευματικές υπερδυνάμεις και ένα δημιουργικό μυαλό με ευέλικτες ιδέες και δημιουργικότητα».

Η Σοφία είναι άκρως ενήμερη για τις προόδους στον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης. Κρίνοντας από τα σχόλιά της, είναι τόσο ενθουσιασμένος με την ανάπτυξη της Τεχνητής Νοημοσύνης, αν και άλλοι, όπως ο Elon Musk και ο Stephen Hawkings είναι επιφυλακτικοί.

Keywords
Τυχαία Θέματα