Αυξάνεται δυναμικά ο αριθμός επιβατών σε αεροσκάφη στην Ινδία

Τα αυξανόμενα εισοδήματα και οι φθηνότεροι ναύλοι που προσφέρουν οι αεροπορικές εταιρείες, αυξάνουν τα από αέρος ταξίδια στην Ινδία, μια αγορά αεροπορικών μεταφορών που είναι η τρίτη μεγαλύτερη στον κόσμο, πίσω από την Κίνα και τις ΗΠΑ

Σύμφωνα με τα στοιχεία, το αεροδρόμιο της Βομβάης πραγματοποίησε την Παρασκευή 969 πτήσεις σε 24ωρη βάση, ένα παγκόσμιο ρεκόρ για ένα αεροδρόμιο που λειτουργεί μόνο ένα διάδρομο σε κάθε δεδομένη χρονική στιγμή, ανέφεραν οι Times of India

την Κυριακή, προσθέτοντας ότι πηγή τους ήταν ένας υπάλληλος στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Βομβάης. Σκοπός είναι να φτάσουμε στα 1.000 αεροσκάφη, δήλωσε ο αξιωματούχος στην εφημερίδα.

Οι ινδικές αεροπορικές εταιρείες μετέφεραν από αέρος πέρυσι περίπου 100 εκατομμύρια εγχώριους επιβάτες και η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών εκτιμά ότι η αγορά θα προσθέσει περίπου 337 εκατομμύρια περισσότερα μέσα στις επόμενες δύο δεκαετίες. Περίπου το 97% του 1,3 δισεκατομμυρίων ανθρώπων της Ινδίας ποτέ δεν έχει μπει σε αεροπλάνο, σύμφωνα με την αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους SpiceJet Ltd., υποδηλώνοντας τη δυναμική για αύξηση της κυκλοφορίας.

Το αεροδρόμιο της Βομβάης, το οποίο έχει δύο διάδρομους, μπορεί να λειτουργεί μόνο έναν κάθε φορά, επειδή διασχίζουν ο ένας τον άλλον, καθώς η έλλειψη χώρου αποκλείει την κατασκευή ενός ακόμα. Ως αποτέλεσμα, είναι τεχνικά εφικτή η χρήση μόνο ενός διαδρόμου κάθε στιγμή, όχι και των δυο. Η αύξηση της κυκλοφορίας σε επίπεδα ρεκόρ την Παρασκευή βοηθήθηκε επίσης από ιδιωτικά και τσάρτερ αεροσκάφη, ανέφερε η εφημερίδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα