Η σημειολογία της καθυστερημένης Ντέλια

Σύμπτωση που επαναλαμβάνεται παύει να αποτελεί σύμπτωση. Για τρίτη φορά από τον Οκτώβριο μέχρι σήμερα η εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντέλια Βελκουλέσκου ακολουθεί το δικό της πρόγραμμα στις διαπραγματεύσεις με τους Θεσμούς.

Την Τρίτη, στις 13.00 μετά το μεσημέρι, την ώρα που οι υπόλοιποι εκπρόσωποι της τρόικας (οι οποίοι είχαν καταλύσει στο ξενοδοχείο από την Δευτέρα το βράδυ) συζητούσαν με τον υπουργό Ενέργειας κ. Γιώργο Σταθάκη για το ζήτημα της ΔΕΗ κλπ. η κυρία Βελκουλέσκου έμπαινε με

τη βαλίτσα της από την πλαϊνή πόρτα του Χίλτον.

Έχει ξανασυμβεί. Τον Οκτώβριο του 2016 είχε φτάσει με δύο μέρες καθυστέρηση καθώς όπως ενημέρωνε τότε η Ουάσινγκτον έπρεπε να παραστεί σε κηδεία στελέχους του ΔΝΤ (δεν έβρισκαν άλλον να πάει;) ενώ το Νοέμβριο όχι μόνο καθυστέρησε αλλά αρνήθηκε και να μείνει δύο μέρες παραπάνω όπως της ζητήθηκε.

Έφυγε Τρίτη, 22 Νοεμβρίου, για να προλάβει την... εορτή της Ημέρας των Ευχαριστιών (Thanksgiving) στις ΗΠΑ. Εκείνη το βράδυ ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος δεν κρατήθηκε... και πέταξε μια δεικτική ατάκα: «Θα διακόψουμε για τεχνικούς λόγους, δηλαδή για το... Thanksgiving. Δεν ήξερα ότι το Thanksgiving έχει τόσο μεγάλη σημασία για τους Αμερικανούς» δήλωσε.

Ο λόγος του εκνευρισμού δεν έχει να κάνει με την ίδια την κυρία Βελκουλέσκου αλλά με την τακτική του ΔΝΤ που θέλει να διατηρεί το status «με το ένα πόδι μέσα και με το άλλο έξω» από τις διαπραγματεύσεις. Μέσο πίεσης είναι κι αυτό και στο υπουργείο Οικονομικών το έχουν πια συνηθίσει.

Αργ. Παπ.

Keywords
Τυχαία Θέματα