Απειλείται το μέλλον της Samsung – Βαρύ το κατηγορητήριο

Το κατηγορητήριο κατά του επικεφαλής της Samsung Electronics, Jay Y. Lee, καθώς και άλλων τεσσάρων κορυφαίων στελεχών του κολοσσού είναι τόσο βαρύ, ώστε βάζει σε άμεσο κίνδυνο στρατηγικές συμφωνίες, όπως εξαγορές και διοικητικές αλλαγές που μπορεί να κρίνουν το μέλλον της εταιρείας. Κι αυτό γιατί, αν και υπάρχουν ικανά στελέχη που θα μπορούσαν να επεκτείνουν τις δραστηριότητες της Samsung, εντούτοις, μάλλον θα χρειαστεί να

περιμένουν μέχρι να λυθούν τα σοβαρότατα νομικά ζητήματα που έχουν προκύψει για τον Lee, που αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της διαφθορά και της κατάχρησης κεφαλαίων και αναμένεται να περάσει από δίκη.

Ο Λι συνελήφθη στις 17 Φεβρουαρίου κατηγορούμενος για εμπλοκή στο πολιτικό και οικονομικό σκάνδαλο που συγκλονίζει τη Νότια Κορέα και στο οποίο εμπλέκεται και η πρόεδρος της χώρας, Παρκ Γκεούν-χίε.

«Σε ό,τι αφορά τις κατηγορίες περί δωροδοκίας, πιθανότατα να απαγγελθούν και εναντίον της προέδρου Παρκ ως ύποπτης για ένα σχετικό τμήμα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ειδικού εισαγγελέα.

Στο μεταξύ, τρία στελέχη του ομίλου Samsung, παραιτήθηκαν αφού απαγγέλθηκαν σε αυτούς και ακόμη ένα στέλεχος ανάλογες κατηγορίες για διαφθορά.

Επίσης ανακοινώθηκε η κατάργηση του γραφείου εταιρικής στρατηγικής, που είναι αρμόδιο για όλες τις κρίσιμες αποφάσεις του ομίλου.

Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Νότιας Κορέας, μέσα στο Μάρτιο, θα λάβει απόφαση για την αποπομπή ή μη της προέδρου Παρκ Γκέουν-χίε με αφορμή την εμπλοκή της στο σκάνδαλο. Η ίδια αρνείται τις κατηγορίες.

Η υπόθεση αποτελεί ένα τεράστιο χτύπημα για τη Samsung που ακόμα προσπαθεί να ορθοποδήσει από το σκάνδαλο με τα ελαττωματικά Note 7 το 2016.

«Η Samsung θα κινηθεί συντηρητικά στον σχεδιασμό της επιχειρηματικής στρατηγικής και δεν θα λάβει επιθετικές αποφάσεις, όπως την πραγματοποίηση μεγάλων επενδύσεων», ανέφερε ο πρόεδρος της επιτροπής ελέγχου επιχειρήσεων Park Ju-gun,

Το επόμενο κρίσιμο τεστ για τη Samsung θα είναι το λανσάρισμα του S8 στα τέλη Μαρτίου, του νέου μοντέλου smartphone στο οποίο η εταιρεία ποντάρει πολλά. Και μετά το φιάσκο με τα Note 7 και τις ελαττωματικές μπαταρίες, που οδήγησε στην ανάκληση εκατομμυρίων συσκευών, δεν έχει την πολυτέλεια να μπορεί να αντέξει ένα νέο σκάνδαλο.

Keywords
Τυχαία Θέματα