Η κινεζική HNA γίνεται βασικός μέτοχος της Deutsche Bank

Ο Ομιλος HNA που δραστηριοποιείται από τον τομέα των ξενοδοχείων μέχρι τις αερομεταφορές αύξησε το μερίδιό του στη Deutsche Bank σε σχεδόν 10%, ξεπερνώντας τη BlackRock και αναδεικνύεται πλέον σε βασικό μέτοχο της μεγαλύτερης επενδυτικής τράπεζας της Ευρώπης.

Το μερίδιο της HNA αυξήθηκε σε 9,92% από το 4,8% που απέκτησε τον

Μάρτιο.

Ο CEO της Deutsche Bank, John Cryan, επικεντρώνεται στην επιστροφή της τράπεζας στην κερδοφορία, μετά τις ζημιές που ανακοίνωσε λόγω υπέρογκων δικαστικών δαπανών και κακοδιαχείρισης.

Τον περασμένο μήνα η γερμανική τράπεζα είχε πουλήσει 8 δισ. ευρώ νέων μετοχών με στόχο να αυξήσει τα κεφάλαια μετά την εγκατάλειψη του πρότερου σχεδίου να προχωρήσει στην πώληση της Postbank.

Ο όμιλος ΗΝΑ τελεί υπό τις εντολές του 63χρονου δισεκατομμυριούχου Chen Feng, και έχει αποκτήσει επίσης μερίδια στην ελβετική εταιρεία διαχείρισης duty free, Dufry AG, στον πάροχο logistics της Σιγκαπούρης CWT Ltd, καθώς και στη Hilton Worldwide Holdings.

Για την ιστορία, το 1995 ο Chen πήγε στη Νέα Υόρκη και έπεισε τον George Soros να επενδύσει 25 εκατ. δολάρια στη νεοσύστατη τότε αεροπορική τους εταιρεία, η οποία τώρα έχει αγοραία αξία 8,1 δισ. δολ.

Keywords
Τυχαία Θέματα