JPMorgan: Μετακινεί εκατοντάδες υπαλλήλους της σε ΕΕ και Μ. Ανατολή

Σε πόλεις όπως το Δουβλίνο, η Φρανκφούρτη, το Λουξεμβούργο, αλλά και στη Μέση Ανατολή ετοιμάζονται να... παρεπιδημήσουν εκατοντάδες στελέχη και υπάλληλοι της JP Morgan που αυτή τη στιγμή απασχολούνται εντός Βρετανίας.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του τομέα επενδυτικής τραπεζικής της JPMorgan, Daniel Pinto, ως «εφαλτήρια» θα χρησιμοποιηθούν οι τρεις τράπεζες

που ήδη κατέχει η JPMorgan στην Ευρώπη. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι μετακινήσεις θα γίνουν άμεσα ώστε όλα να είναι έτοιμα από την πρώτη ημέρα που θα ξεκινήσει και πρακτικά το Brexit μετά τις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ. Στη συνέχεια θα απομακρυνθεί και επιπλέον προσωπικό από τη Βρετανία, καθώς, σύμφωνα με τον Pinto, είναι ορατό το σενάριο να μην υπάρξει συμφωνία για τη μετακίνηση ατόμων μεταξύ ΕΕ – Η.Β.

Και η Deutsche Bank ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι θα μετακινήσει 4.000 υπαλλήλους της από τοπ Λονδίνο, ενώ η Barclays θα ενεργοποιήσει το πλάνο της εντός εξαμήνου. Όσο για τη Goldman Sachs θα αρχίσει τις μετακινήσεις προσωπικού από το 2018.

Δημοφιλείς προορισμοί, η Φρανκφούρτη και το Δουβλίνο για τις Standard Chartered, Barclays, Goldman Sachs και Morgan Stanley. Το Λουξεμβούργο αναδεικνύεται σε δημοφιλή προορισμό για τις ασφαλιστικές και τις εταιρείες διαχείρισης assets.

Η JPMorgan βρίσκεται ήδη σε διαδικασία αναζήτησης για χώρους γραφείων στο Δουβλίνο, καθώς ενδιαφέρεται να βρει εγκαταστάσεις περί τα 5.000 τ.μ..

Το Λονδίνο ενδέχεται να χάσει 10.000 εργαζομένους στον τραπεζικό κλάδο και άλλους 20.000 στον ευρύτερο χρηματοοικονομικό, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Bruegel ενώ οι εκτιμήσεις πολλών ποικίλουν από τους 4.000 ως και τους 232.000.

Αναζήτηση κατάλληλων γραφείων γίνεται επίσης και σε Μέση Ανατολή αλλά και Νότια Αφρική όπου η τράπεζα σχεδιάζει να προσθέτει 200 άτομα προσωπικό

Keywords
Τυχαία Θέματα