Volkswagen: Αύξηση κερδοφορίας το α' τρίμηνο

Αύξηση στα καθαρά κέρδη της παρουσίασε η Volkswagen κατά το α’ τρίμηνο του έτους, μετά από μεγάλες προσπάθειες να αντισταθμίσει τις σοβαρές απώλειες που αντιμετώπισε μετά το σκάνδαλο με τις εκπομπές ρύπων στα πετρελαιοκίνητα οχήματά της

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε ότι τα λειτουργικά περιθώρια α' τριμήνου σημείωσαν άνοδο στο 7,8% των εσόδων από 6,8% ΄ναν χρόνο πριν. Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 3,4 δισ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του έτους, υψηλότερα κατά 44% σε σχέση με πέρυσι.

Τα έσοδα

σκαρφάλωσαν 10,3% στα 56,2 δισ. ευρώ, ενώ τα λειτουργικά περιθώρια αυξήθηκαν στο 7,8%

«Τα τριμηνιαία κέρδη συνιστούν τα πρώτα πατά αποτελέσματα» της πειθαρχίας που επέδειξε η Volkswagen σε ό,τι αφορά τις δαπάνες μετά την εκδήλωση του σκανδάλου. Θα συνεχίσουμε να δίνουμε μάχη για τον κάθε πελάτη ξεχωριστά», ανέφερε ο CFO, Frank Witter .

Ο γερμανικός όμιλος πούλησε 2,5 εκατομμύρια αυτοκίνητα τους πρώτους τρεις μήνες του 2017, μόλις 0,5% χαμηλότερα από την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους. Στην Κίνα, οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά 6,7%, ενώ στην Ευρώπη και στη Βόρεια Αμερική οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 4,4% και 6% αντίστοιχα.

Πάντως, παρά τη βελτιωμένη επίδοση α' τριμήνου, η VW παρέμεινε σταθερή στις προβλέψεις για τη λειτουργική απόδοση των πωλήσεων του 2017 της τάξης του 6%-7%.

Keywords
Τυχαία Θέματα