Η δεύτερη φάση

Του Κώστα Τσαούση

Ολοταχώς για τη δεύτερη φάση «τρέχει» ο 8ος διαγωνισμός της Εθνικής Τράπεζας για την Καινοτομία & Τεχνολογία. Από το «κόσκινο» της αξιολόγησης θα περάσουν οι 361 προτάσεις για να προκύψουν από εκείνες οι 20 προτάσεις που θα συνεχίσουν και θα διεκδικήσουν τα βραβεία και τις διακρίσεις.

Όπως εκτιμούν τα στελέχη της τράπεζας «η συμμετοχή

κινήθηκε για ακόμη μια χρονιά σε υψηλά επίπεδα». Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία συνολικά κατατέθηκαν 361 προτάσεις από 638 συμμετέχοντες με το 32% των συμμετεχόντων να είναι άνω των 41 ετών και το 20% να είναι γυναίκες.

Πιο συγκεκριμένα, κατατέθηκαν 229 προτάσεις στην κατηγορία «Ηλεκτρονική Επιχειρηματικότητα», 78 προτάσεις στην κατηγορία «Περιβάλλον και Τεχνολογία» και 54 προτάσεις στην κατηγορία «Πολιτισμός και Τεχνολογία».

Έτσι, τα πράγματα – όπως κάθε χρόνο- πήραν τον δρόμο τους. Και ξεκίνησε η διαδικασία αξιολόγησης των προτάσεων ώστε να επιλεγούν οι είκοσι προτάσεις που θα διαγωνιστούν στη Β' Φάση του διαγωνισμού.

Η αξιολόγηση διενεργείται από καθηγητές των οκτώ συνεργαζόμενων πανεπιστημίων: Πανεπιστήμιο Αθηνών, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Πανεπιστήμιο Πειραιά, Πανεπιστήμιο Πατρών, Πανεπιστήμιο Κρήτης και Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα