Η Goldman Sachs κι η JPMorgan βρήκαν νέο στοίχημα για την επόμενη οικονομική κρίση

Λιγότερο από μια δεκαετία μετά την τελευταία μεγάλη τραπεζική κρίση, η Goldman Sachs Group Inc. και η JPMorgan Chase & Co. προσφέρουν στους επενδυτές έναν νέο τρόπο να στοιχηματίσουν για την επόμενη κρίση.

Οι δύο χρηματοπιστωτικοί γίγαντες προσφέρουν τώρα συναλλαγές σε παράγωγα που επιτρέπουν στους επενδυτές να στοιχηματίζουν υπέρ, ή εναντίον

τραπεζικών ομολόγων υψηλού κινδύνου που οι οικονομικές ρυθμιστικές αρχές μπορούν να εξαφανίσουν εάν ένα χρηματοπιστωτικό ίδρυμα αντιμετωπίσει προβλήματα. Άλλοι σχεδιάζουν επίσης να αρχίσουν να δημιουργούν αγορές πάνω στα συμβόλαια, γνωστές ως «total return swaps», σύμφωνα με τον Max Ruscher, διευθυντή πιστωτικών δεικτών της IHS Markit Ltd. με έδρα το Λονδίνο.

Σε μια εποχή που οι χρηματοπιστωτικές αγορές αγωνίζονται από το ένα υψηλό στο άλλο και ακόμη και ο φετινός βραβευμένος με Νόμπελ Οικονομίας αναρωτιέται δυνατά για τη συμπεριφορά των επενδυτών, η εξέλιξη είναι ταυτόχρονα ένδειξη του εντυπωσιακού παγκόσμιου αγώνα για επενδυτικές αποδόσεις και μεγάλες ανησυχίες ότι οι επενδυτές μπορεί να ξεπεράσουν τον εαυτό τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα