Η Bic «ξυρίζει» τις προβλέψεις για έσοδα και πωλήσεις

Ο εφιάλτης συνεχίζεται για τους μετόχους της γαλλικής εταιρείας κατασκευής ξυραφιών και στυλό, η οποία υποβάθμισε τις προβλέψεις της για τα έσοδα του 2017, λόγω της πτώσης των πωλήσεων στις αγορές της Λατινικής Αμερικής και των ΗΠΑ. Αυτό είχε ως άμεση συνέπεια την πτώση της μετοχής κάτω από τα 100,95 ευρώ με απώλειες περί το 10% νωρίτερα για τη μετοχή και τη «βουτιά» στα 90 ευρώ ή ακόμα και στα 89,77 ευρώ.

Η ετήσια επίδοση της μετοχής σημειώνει πτώση 30%, καθώς από τα 162,2 ευρώ φαίνεται να κατρακυλά προς το δυνητικό επίπεδο των

81,1 ευρώ.

Η γαλλική εταιρεία αντιμετωπίζει μια σειρά προκλήσεων, ενώ υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες ημέρες κατηγορήθηκε ακόμα μια φορά για σεξισμό, καθώς τα γυναικεία ξυραφάκια που πουλά σε ροζ συσκευασία είναι αρκετά ακριβότερα από τα αντίστοιχα ανδρικά. Παράλληλα, η εταιρεία αντιμετωπίζει σκληρό ανταγωνισμό στις ΗΠΑ από άλλες εταιρείες λιανικής που λάνσαραν δικά τους μπραντς και όπου κολοσσοί όπως η Gillette ακολουθούν επιθετική πολιτική σε ό,τι αφορά τις τιμές.

Η Bic ανακοίνωσε επίσης μείωση των αποθεμάτων πολλών πελατών της σε ΗΠΑ και Βραζιλία, λόγω προσαρμογής της στην πτώση της κατανάλωσης.

Η Bic τώρα κινδυνεύει να μπει σε έναν φαύλο κύκλο γιατί έχει αναγκαστεί να μειώσει τις επενδύσεις της ώστε να μπορέσει να διατηρήσει το λειτουργικό της περιθώριο, που αναμένεται να υποχωρήσει κατά τουλάχιστον 100 μ.β.

Πολλοί αναλυτές προβλέπουν για τις ετήσιες πωλήσεις της Bic τα εξής: Πτώση 6% διαβλέπει η Natixis, 1,3% η Oddo BHF, 3,5 % η Bryan Garnier. Ολοι τους διατήρησαν την ουδέτερη σύσταση για τη μετοχή αλλά μείωσαν την τιμή – στόχο. Στα 100, τα 115 και τα 110 ευρώ αντίστοιχα.

Keywords
Τυχαία Θέματα