Εμπόδια στη διάσωση του ΕΔΟΕΑΠ – Αγωγή κατά του ΕΦΚΑ

Μπορεί στο παραπέντε της οικονομικής κατάρρευσης του άλλοτε εύρωστου ΕΔΟΕΑΠ να έχουν επιταχυνθεί οι επαφές για συμφωνία με τους εργοδότες, ώστε να θεσμοθετηθεί επιτέλους η εργοδοτική εισφορά και ο πόρος για το Ταμείο των ΜΜΕ, η εικόνα όμως στα παρασκήνια είναι διαφορετική. Η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου κάλεσε εσπευσμένα την περασμένη Πέμπτη τους προέδρους της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ

και του ΕΔΟΕΑΠ για μία ακόμη πρόταση για τον ΕΔΟΕΑΠ αλλά και πάλι έβαλε ως προϋπόθεση να συμφωνήσουν για τον πόρο και οι εργοδότες, που –ως γνωστόν– δεν συμφωνούν! Την ίδια προϋπόθεση έθεσε και ο Νίκος Παππάς και ο Τάσος Πετρόπουλος. Και ενώ επίσημα οι δηλώσεις των κορυφαίων υπουργών μιλάνε για λύση, ο Οργανισμός Υγείας σπρώχνεται σε αδιέξοδο.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας, αίφνης το ΔΣ του ΕΦΚΑ απαιτεί αναθεώρηση της σύμβασης για το δάνειο των 10 εκατ. ευρώ που έχει δώσει στον ΕΔΟΕΑΠ και απαιτεί προσημείωση ακίνητης περιουσίας! Την απαίτηση αυτή –κατά πληροφορίες– υποστήριξε και ο υφυπουργός Τάσος Πετρόπουλος, λέγοντας μάλιστα πως «συμφέρει τον ΕΔΟΕΑΠ»! Ατάκα που εξόργισε όλα τα μέλη του ΔΣ. Ο ΕΦΚΑ επίσης αρνείται να χορηγήσει στον ΕΔΟΕΑΠ 700.000 ευρώ από την εκκαθάριση του αγγελιοσήμου, ενώ δεν θέλει να ακούσει κουβέντα για τα 70 εκατ. ευρώ που χρωστάει ήδη στο Ταμείο από αγγελιόσημο.

Αυτή η αλλαγή στάσης του ΕΦΚΑ, για την οποία κανείς δεν γνωρίζει αν είναι ενήμερος ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, που τάχθηκαν υπέρ του να βρεθεί λύση για τον ΕΔΟΕΑΠ, συζητήθηκε στο πρόσφατο ΔΣ του Οργανισμού και αποφασίστηκε να κατατεθεί αγωγή κατά του ΕΦΚΑ και να δοθεί την άλλη εβδομάδα συνέντευξη Τύπου. Παράλληλα, ζητείται από την ΕΣΗΕΑ οικονομική στήριξη ύψους 3 εκατ. ευρώ για να αντιμετωπιστούν τα άμεσα προβλήματα του Ταμείου. Ήδη οι επικουρικές συντάξεις του Οκτωβρίου δεν θα δοθούν, καθώς επείγει η πληρωμή φαρμάκων και συμβεβλημένων κέντρων. Κατά πληροφορίες, εκδικάστηκε ήδη η αγωγή μεγάλου θεραπευτηρίου, που ζητά την εκποίηση κτιρίου του ΕΔΟΕΑΠ!

Πηγή: typologies.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα