Γαλλικό ΥΠΟΙΚ: Το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο - Πρέπει να γίνει αναδιάρθρωση

Το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο στην τρέχουσα μορφή του, υποστηρίζει ο διευθυντής του υπουργείου Οικονομικών και εκπρόσωπος της Γαλλίας στο EuroWorkingGroup, Bruno Bezard.

Σε συνέντευξή του στην Les Echos, ο Bezard δήλωσε ότι η Ελλάδα έχει κάνει πραγματικές προσπάθειες και έχει υπάρξει βελτίωση στη διάρκεια του τελευταίου 1,5

έτους.

«Η κατάσταση στην Ελλάδα έχει βελτιωθεί τους τελευταίος 18 μήνες, απ' όταν έκλεισαν οι τράπεζες και οι Έλληνες βγήκαν στους δρόμους. Από τότε, ένα πρόγραμμα €86 δισεκατομμύρια υπεγράφη με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ΕΜΣ) και η κυβέρνηση προχώρησε σε πολύ γενναίες μεταρρυθμίσεις. Τα αποτελέσματα του 2015, ιδίως όσον αφορά τα δημόσια οικονομικά, δείχνουν ότι τηρήθηκαν οι δεσμεύσεις. Το Eurogroup έχει διαπιστώσει ότι οι προσπάθειες αυτές είναι πραγματικές και καταλήγει στο συμπέρασμα ότι πρέπει να αρχίσουμε να συζητήσουμε για το χρέος. Αυτό είναι πολύ θετικό» είπε χαρακτηριστικά ερωτηθείς για το αν υπάρχει ελπίδα για την Ελλάδα.

Χαρακτηριστικά για το χρέος δήλωσε ότι «η θέση της Γαλλίας είναι ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο στη σημερινή του μορφή και πρέπει γρήγορα να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα για να εξασφαλιστεί η μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του. Στις 13 Ιουλίου 2015, οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων αποφάσισαν ότι πρέπει να υπάρξει μια αναδιάρθρωση. Δεν προβλέπεται μείωση της ονομαστικής αξίας του αλλά ένα reprofiling. Τεχνικές συζητήσεις για το πώς ακριβώς θα γίνει αυτό έχουν ήδη αρχίσει, και οι εμπειρογνώμονες θα προτείνουν τις σχετικές λύσεις στο Eurogroup στις 24 Μαΐου».

Ερωτηθείς για τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα, τόνισε ότι είναι επιθυμητή, όχι μόνο για την Γαλλία, αλλά και για τη Γερμανία, την Ολλανδία και την Φινλανδία.

Όσον αφορά τη Γαλλία, τόνισε ότι έχει διεξάγει μεγάλες μεταρρυθμίσεις και έχει προχωρήσει πιο μακριά από τους εταίρους της σε τομείς όπως το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές και την απελευθέρωση των επαγγελμάτων, αλλά η χώρα υποφέρει από το έλλειμμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα