Φουκς (CDU): Οι τράπεζες με έδρα τη Βρετανία δεν θα έχουν πρόσβαση στην αγορά της ΕΕ

Σαφές μήνυμα προς τη Βρετανία πως η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα παραβιάσει τους κανόνες της προκειμένου το Λονδίνο να έχει πρόσβαση στην αγορά της ΕΕ μετά την απόφασή του να αποχωρήσει από αυτή, έστειλε το υψηλόβαθμο στέλεχος του κόμματος της Μέρκελ (CDU), Μίκαελ Φουκς.

Το νομικό και κανονιστικό πλαίσιο ώστε να έχει μια χώρα πρόσβαση στην αγορά είναι προσανατολισμένο προς τις τράπεζες χωρών που είναι παράλληλα και μέλη της ΕΕ. Οποιαδήποτε

νέα διαπραγμάτευση για μια νέα ρύθμιση θα είναι «πολύ δύσκολη» πρόσθεσε ο κ. Φουκς στην συνέντευξη που παραχώρησε στο Bloomberg.

Οι κανόνες οι οποίοι επιτρέπουν σε μια τράπεζα να συσταθεί σε οποιοδήποτε κράτος μέλος της ΕΕ με σκοπό να πουλήσει προϊόντα και υπηρεσίες μέσα σε αυτή «δεν είναι διαπραγματεύσιμοι», τόνισε.

Αν και η νέα πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι έχει διαμηνύσει πως θα παλέψει για να διατηρήσει η χώρα τα δικαιώματά της σαν να ήταν μέλος της ΕΕ, τραπεζίτες και δικηγόροι προβλέπουν πως θα είναι μια δύσκολη μάχη για το Ηνωμένο Βασίλειο ώστε να διατηρήσει κάποια από τα δικαιώματά του αυτά.

«Αν είσαι μέλος μιας λέσχης έχεις ορισμένα πλεονεκτήματα, αλλά αν είσαι έξω, δεν θα έχεις πια τα οφέλη αυτά», δήλωσε ο κ. Φουκς στο γερμανικό κοινοβούλιο.

«Δεν πρόκειται να είναι ένα εύκολο παιχνίδι» κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα