Aυτός είναι ο λόγος που οι Φινλανδοί ευχαριστούν τους Βρετανούς ευρωσκεπτικιστές

Οι Φινλανδοί πρόκειται να απολαύσουν, σύντομα, μία φοροαπαλλαγή. Ο λόγος; Οι Βρετανοί ευρω-σκεπτικιστές.

Η αποδυναμωμένη παγκόσμια ανάπτυξη και η αβεβαιότητα που προκλήθηκε από το δημοψήφισμα υπέρ του Brexit έπεισαν τον Φινλανδό πρωθυπουργό Juha Sipila να προχωρήσει σε φοροαπαλλαγές από τον Μάρτιο του 2017.

Η κυβέρνηση, η οποία ήταν μία από τις βροντερές φωνές κατά της πολιτικής λιτότητας κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, τώρα ποντάρει στα

οικονομικά κίνητρα για την αναπτέρωση της οικονομίας, η οποία έχει βαλτώσει από τη στιγμή που η Nokia σταμάτησε να παράγει κινητά τηλέφωνα.

Ο Sipila, ο οποίος είναι αυτοδημιούργητος εκατομμυριούχος, προσπαθεί να σιγουρέψει μία επέκταση μίας οικονομίας η οποία βγήκε μόλις από την τριετή οικονομική της κρίση. Η κυβέρνηση έπεισε τα συνδικάτα και τους εργοδότες να προχωρήσουν σε μειώσεις πληρωμών, να αυξήσουν τις εργατοώρες και να μειώσουν τα μπόνους διακοπών για τον δημόσιο τομέα.

Τώρα, όμως, ο Sipila αναφέρει πως δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο. Νωρίτερα τον Αύγουστο, το ΥΠΟΙΚ της χώρας παρουσίασε τον προϋπολογισμό της χώρας ο οποίος προβλέπει φοροαπαλλαγές αξίας 415 εκατ. ευρώ το χρόνο.

Keywords
Τυχαία Θέματα