Κέρδη στη Wall εν όψει της ομιλίας Γέλεν - Νέο ρεκόρ όλων των εποχών για τον Nasdaq

Ανοδικά κινούνται σήμερα οι δείκτες της Wall Street με τους επενδυτές να συνεχίζουν να αναμένουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την ομιλία της προέδρου της Fed Τζάνετ Γέλεν την ερχόμενη Παρασκευή η οποία θα αναφερθεί στην πορεία της αμερικανικής οικονομίας αλλά και τα στοιχεία για τις πωλήσεις νέων κατοικιών για τον μήνα Ιούλιο.

Αναλυτικότερα, ο Dow Jones καταγράφει άνοδο 0,46% στις 18.614 μονάδες. Ο S&P 500 «κερδίζει» 0,46% στις 2.192 μονάδες και ο Nasdaq

σημειώνει κέρδη 0,54% στις 5.272 μονάδες φτάνοντας σε νέα υψηλά όλων των εποχών.

Οι αναλυτές ευελπιστούν ότι η «σιδηρά κυρία» της Fed θα αποκαλύψει στοιχεία ή και ενδείξεις για τον χρόνο αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων.

Στο μακροοικονομικό μέτωπο, τα στοιχεία για τις πωλήσεις νέων κατοικιών αναμένεται να ανακοινωθούν αργότερα μέσα στην ημέρα, με τους οικονομολόγους να αναμένουν πτώση των εποχικά προσαρμοσμένων πωλήσεων, στις 580.000. Τον Ιούνιο, οι πωλήσεις νέων κατοικιών αυξήθηκαν στο υψηλότερο επίπεδο σχεδόν οκτώμισι ετών.

Την ίδια ώρα, ισχυρά κέρδη άνω του 15% καταγράφει η μετοχή της Best Buy μετά την ανακοίνωση κερδών που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Αναλυτικότερα, τα καθαρά κέρδη της Best Buy, ενισχύθηκαν στα 198 εκατ. δολάρια έναντι 164 εκατ. δολαρίων το αντίστοιχο διάστημα του 2015. Τα έσοδα παράλληλα, αυξήθηκαν οριακά στα 8,533 δισ. δολάρια έναντι 8,528 δισ. δολαρίων το β' τρίμηνο του προηγούμενου έτους. Οι αναλυτές ανέμεναν έσοδα 8,392 δισ. δολαρίων.

Keywords
Τυχαία Θέματα