Επιστροφή σε θετικό έδαφος για την ελληνική μεταποίηση τον Αύγουστο

Σε θετικό πρόσημο επέστρεψε τον Αύγουστο ο μεταποιητικός κλάδος στην Ελλάδα , καθώς ο δείκτης ΡΜΙ της Markit διαμορφώθηκε στις 50,4 μονάδες τον Αύγουστο, έναντι 48,7 μονάδων τον Ιούλιο. Σημειώνεται ότι οι 50 μονάδες συνιστούν το διαχωριστικό σημείο μεταξύ της ανάπτυξης και της συρρίκνωσης του κλάδου.

Πρόκειται για τον δεύτερο μήνα του τρέχοντος έτους που καταγράφεται θετικός ρυθμός ανάπτυξης στον κλάδο της μεταποίησης.

Στα επιμέρους στοιχεία, οι νέες παραγγελίες αυξήθηκαν για πρώτη

φορά μετά τον Αύγουστο του 2014, ενώ σε θετικό έδαφος διατηρήθηκε και ο δείκτης απασχόλησης. Άνοδο σημείωσε και η παραγωγή.

Εν τω μεταξύ, οι νέες παραγγελίες εξαγωγών αυξήθηκαν για δεύτερο συνεχή μήνα τον Αύγουστο, ενώ η τελευταία αύξηση ήταν η εντονότερη που έχει καταγραφεί από τον Ιούλιο του 2014.

Την ίδια ώρα, οι έντονες πιέσεις στο κόστος στον τομέα μεταποίησης συνεχίστηκαν για πέμπτο μήνα και κατά τη διάρκεια του Αυγούστου, δεδομένου ότι οι τιμές εισροών αυξήθηκαν περαιτέρω. Ωστόσο, οι εταιρείες εξακολούθησαν την τρέχουσα τάση μείωσης των τιμών, καθώς οι τιμές χρέωσης υποχώρησαν και πάλι.

Keywords
Τυχαία Θέματα