Μεικτά πρόσημα στην Ασία: Το θετικό PMI στην Κίνα αντισταθμίζει την πτώση του πετρελαίου

Κυρίως πτωτικά, περιορίζοντας ωστόσο, στο κλείσιμο τις απώλειες, κινήθηκαν τα ασιατικά χρηματιστήρια, με τους δείκτες στο Τόκιο και το Χονγκ Κονγκ να περνούν σε θετικό έδαφος.

Το αυστραλιανό δολάριο ενισχύθηκε και τα περισσότερα βιομηχανικά μέταλλα κατέγραψαν άνοδο χάρη στα στοιχεία που έδειξαν αύξηση της μεταποίηση στην Κίνα.

Τα στοιχεία κατάφεραν να αναθαρρήσουν το επενδυτικό κλίμα παρά την πτώση του πετρελαίου

στα 45 δολάρια το βαρέλι.

Τα κινεζικά στοιχεία ήταν «μια ευχάριστη έκπληξη για όλους καθώς οι περισσότεροι έβλεπαν μια επιβράδυνση της ανάπτυξης στη μεταποίηση του τελευταίους μήνες» σχολιάζει ο Khiem Do, επικεφαλής στρατηγικής στην Baring Asset Management

Μετοχές

Ο MSCI Asia Pacific Index ενισχύθηκε 0,1% με τον ιαπωνικό Topix να καταγράφει άνοδο 0,4% και το γεν να κινείται κοντά σε χαμηλό ενός μήνα, γεγονός που έδωσε ώθηση στις εξαγωγικές μετοχές.

Ράλι 4% κατέγραψαν οι Wynn Macau Ltd. και Galaxy Entertainment Group Ltd. στο Χονγκ Κονγκ μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων από την Macau, που έδειξαν αύξηση εσόδων, την πρώτη εδώ και δύο χρόνια.

«Βουτιά» για τις ενεργειακές μετοχές στην Αυστραλία λόγω πετρελαίου. Πτώση 2% για τη Santos και 4% για την Beach Energy.

Στη Νότιο Κορέα, η μετοχή της Samsung υποχώρησε 2,6% μετά την είδηση του Reuters ότι το smartphone Galaxy Note 7 έχει προβλήματα με τη μπαταρία του και θα χρειαστούν νέα τεστ πριν το λανσάρισμά του.

Νομίσματα

Το γεν ενισχύθηκε 0,1% στα 103,37 δολάρια, μετά από πτώση έξι ημερών πάνω από 3%.

Το αυστραλιανό δολάριο ενισχύθηκε έως και 0,4%.

Εμπορεύματα

Το πετρέλαιο κατέγραψε άνοδο 0,4% στα 44,89 δολάρια έχοντας υποχωρήσει στη Wall Street κατά 3,6%.

Ο χαλκός ενισχύθηκε κατά 0,5% και το νικέλιο ενισχύθηκε κατά 1%.

Keywords
Τυχαία Θέματα