Επεισόδια σε διεθνή διαγωνισμό για κτίριο του Οικονομικού Πανεπιστημίου

Επεισόδιο δημιουργήθηκε το βράδυ της Τρίτης στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών όταν ομάδα αγνώστων εμπόδισε τη διαδικασία ανακατασκευής κτιρίου που ανήκει στο ΟΠΑ και το οποίο επρόκειτο να στεγάσει διάφορες φοιτητικές δραστηριότητες.

Πιο αναλυτικά, την Τρίτη, ημέρα κατάθεσης των προσφορών διεθνούς διαγωνισμού για την ανακατασκευή του κτιρίου Βανκούβερ (Μαυροματαίων και Δεριγνύ), ιδιοκτησίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου

Αθηνών και ενώ η διαδικασία ήταν σε εξέλιξη, φιλοξενούμενη σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών, ομάδα αγνώστων εισέβαλε στο χώρο διεξαγωγής του διαγωνισμού και υφάρπαξε κατατεθείσες προσφορές.

Είχαν προηγηθεί δημόσιες δηλώσεις ομάδων αγνώστων -οι οποίοι παραμένουν παρανόμως στο εν λόγω κτίριο- ότι δεν θα επιτρέψουν την ανακατασκευή του.

Οι πρυτανικές αρχές τονίζουν πως το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ασφυκτιά λόγω των περιορισμένων κτιριακών υποδομών που διαθέτει και υπογραμμίζουν ότι αποτελεί πρώτη προτεραιότητα του Ιδρύματος η αξιοποίηση των κτιριακών του υποδομών για τις ακαδημαϊκές ανάγκες των μελών της κοινότητας του.

Όπως επισημαίνεται από το ΟΠΑ: «Δεν επιθυμούμε να καλλιεργούμε αντιδικίες. Αξιώνουμε όμως να γίνεται σεβαστό το Πανεπιστήμιο, η ιστορία του, τα μέλη της κοινότητάς του καθώς επίσης και οι χώροι του. Αποτελεί δικαίωμα αλλά και υποχρέωσή μας να ενεργούμε για την ορθή αξιοποίηση της περιουσίας του Ιδρύματος. Καλούμε όλους να σεβαστούν τα νόμιμα δικαιώματα της πανεπιστημιακής κοινότητα».

πηγή: protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα