Εως τις 30 Μαρτίου η επιλογή του νέου CEO της Πειραιώς

Του Αλέξανδρου Κασιμάτη

Από τις 15 Ιανουαρίου 2016 διαρκεί η διοικητική εκκρεμότητα με την επιλογή του νέου διευθύνοντος συμβούλου της Τράπεζας Πειραιώς. Οπως όλα δείχνουν, αυτή η πρωτοφανής κατάσταση θα διευθετηθεί ως το τέλος του μήνα.

Η διαδικασία επιλογής έχει ξεκινήσει για μία ακόμη φορά, καθώς το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας

εξουσιοδότησε την Επιτροπή Διορισμών, τη Nomination Committee, να προβεί στις απαραίτητες ενέρ­γειες.

Στο πλαίσιο αυτό η Επιτροπή Διορισμών κάνει συνεχείς συνεδριάσεις, συσκέψεις, παίρνει συνεντεύξεις κ.λπ. προκειμένου να καταλήξει στα πρόσωπα τα οποία θα θέσει προς έγκριση στο διοικητικό συμβούλιο.

Η όλη διαδικασία εποπτεύεται από τον πρόεδρο της Τράπεζας Πειραιώς Γιώργο Χατζηνικολάου, ο οποίος είναι σε στενή συνεργασία και έχει ανοιχτή γραμμή με τον SSM στη Φρανκφούρτη. Ο κ. Χατζηνικολάου, που φέρεται να έχει ιδιαίτερα καλές και αρμονικές σχέσεις με τον SSM, έχει θέσει ως τελική προθεσμία για την ολοκλήρωση της διαδικασίας την 30ή Μαρτίου.

Η Nomination Committee συνεδριάζει με νέα σύνθεση, καθώς συμμετέχουν νέα μέλη: ο κ. Σολομών Μπεράχας, μη εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ., και ο κ. Ενρίκο Τομάζο Κουτσιάνι, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ., οι οποίοι πήραν τις θέσεις των κ. Α. Ταμβακάκη και Στ. Λεκάκου που, ως γνωστόν, αποχώρησαν από την τράπεζα.

Αυτό το διάστημα στην Πειραιώς πραγματοποιούνται αλλεπάλληλες συνεδριάσεις όλων των επιτροπών, καθώς θα κληθούν να δώσουν εικόνα για την εξέλιξη των θεμάτων της τράπεζας στο διοικητικό συμβούλιο, το οποίο θα συνεδριάσει στις 8 Μαρτίου και, εκτός των άλλων, θα συζητήσει και την πορεία της διαδικασίας επιλογής του νέου CEO.

Ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς Γιώργος Χατζηνικολάου έχει συμφωνήσει με τον SSM τις προϋποθέσεις επιλογής του νέου CEO, αλλά και τη διαδρομή που θα ακολουθήσουν οι υποψήφιοι και η οποία είναι: Εgon Zehnder, Eπιτροπή Διορισμών και, τέλος, έγκριση από το διοικητικό συμβούλιο.

*Όπως δημοσιεύθηκε στη στήλη «εντόκως» του Business Stories της 5ης Φεβρουαρίου

Keywords
Τυχαία Θέματα