Πτωτικό άνοιγμα στην Ευρώπη - «Βουτιά» 6,5% για Deutsche Bank

Με απώλειες άνοιξαν οι ευρωπαϊκές αγορές την πρώτη ημέρα της εβδομάδας, καθώς οι επενδυτές στρέφουν το βλέμμα στην αναμενόμενη αύξηση των επιτοκίων από τη Fed, στον απόηχο των αντιδράσεων από τη ρίψη βαλλιστικών πυραύλων από τη Βόρεια Κορέα, εξέλιξη που αύξησε τους γεωπολιτικούς κινδύνους στην περιοχή.

Στα ταμπλό ξεχωρίζει η μετοχή της Deutsche Bank που σημείωνε νωρίτερα

απώλειες 6,5% μετά την ανακοίνωση για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 8 δισ. ευρώ.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx600 σημείωνε λίγο πριν πτώση 0,44%.
Στους βασικότερους δείκτες, ο FTSE100 με απώλειες 0,35%, ο DAX στο -0,61%, ο CAC40 υποχωρεί 0,39%, ο FTSE MIB χάνει 0,52%, ενώ ο ΙΒΕΧ35 σημειώνει απώλειες 0,39%.

Οι τραπεζικές μετοχές βρίσκονται στο ραντάρ των επενδυτών με πρώτη τη Deutsche Bank. Σύμφωνα με το Sky News, βρίσκεται αντιμέτωπη με νέες δικαστικές περιπέτειες για υπόθεση trading ξένου συναλλάγματος. Στο μεταξύ, η γερμανική τράπεζα ανακοίνωσε αμκ ύψους 8 δισ. ευρώ, με στόχο να ενισχύσει την κεφαλαιακή της θέση.

Σύμφωνα με τον CEO της, John Cryan, έναν χρόνο νωρίτερα η άντληση κεφαλαίων θα ήταν πιο δύσκολη, όπως ανέφερε σε συνέντευξή του στο Bloomberg . Παράλληλα, σημείωσε ότι επίκειται μείωση των θέσεων εργασίας με την ενοποίηση της Postbank με τον επενδυτικό βραχίονα της τράπεζας.

Οι ηγέτες Γαλλίας, Γερμανίας, Ιταλίας και Ισπανίας συναντώνται στο μεταξύ σήμερα στις Βερσαλίες μετά από πρόσκληση του Φρ. Ολάντ, ώστε να προετοιμαστούν για την Ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής, σε ένα κλίμα έντονης πολιτικής αβεβαιότητας στην ευρωζώνη.

Keywords
Τυχαία Θέματα