Ένταξη στον αναπτυξιακό ζητούν οι μικρές και μικρομεσαίες τουριστικές επιχειρήσεις

Την ανάγκη ένταξης των μικρών και μικρομεσαίων τουριστικών επιχειρήσεων στα αναπτυξιακά προγράμματα προέβαλε ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος κ. Παναγιώτης Τοκούζης, στο πλαίσιο του 1ου ανοικτού συνεδρίου της Συνομοσπονδίας στις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Κλειστού Γυμναστηρίου Φαλήρου (Tae Kwon Do), στο περιθώριο της έκθεσης Expo Hotel.

Ο

κ. Τοκούζης, αφού σκιαγράφησε το δυσμενές οικονομικό και επιχειρηματικό περιβάλλον -υπέρογκες φορολογικές επιβαρύνσεις, αυξημένα λειτουργικά κόστη και αθέμιτος ανταγωνισμός από τις παρανόμως λειτουργούντες τουριστικές επιχειρήσεις-, στο οποίο καλούνται να δραστηριοποιηθούν οι επιχειρήσεις μικρών τουριστικών καταλυμάτων, αναφέρθηκε στις διεκδικήσεις της Συνομοσπονδίας από την πολιτεία, στον σχεδιασμό και στις δράσεις της. Για μία ακόμη φορά ο κ. Τοκούζης τάχθηκε υπέρ της πιστοποίησης/κατηγοριοποίησης των μικρών τουριστικών καταλυμάτων, γεγονός, που, όπως είπε, θα τους προδώσει προστιθέμενη αξία, αντιτάχθηκε, όμως, στη διαδικασία.

Παράλληλα, υπογράμμισε και την ανάγκη επαναφοράς της αρμοδιότητας κατοχύρωσης του Διακριτικού Τίτλου των τουριστικών καταλυμάτων στις Περιφερειακές Υπηρεσίες Τουρισμού.

Ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας εξήγγειλε από το βήμα του 1ου Ανοικτού Συνεδρίου της Σ.Ε.Τ.Κ.Ε. το «Καλάθι Πρωινού», ένα νέο πρόγραμμα, του οποίου η υλοποίηση έχει ήδη ξεκινήσει, που θα προσδώσει ακόμη μεγαλύτερη αξία στις παροχές ενός καταλύματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα