ΕΚΤ: «Μπλόκο» στις βρετανικές τράπεζες

Οι Βρετανικές τράπεζες που επιθυμούν να έχουν πρόσβαση στις αγορές της Ε..Ε μετά το Brexit θα πρέπει να δραστηριοποιούνται πλήρως σε αυτές, όπως ξεκαθάρισε η Sabine Lautenschlaeger, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ.

«Δεν νομίζω ότι η ΕΚΤ θα δώσει άδεια λειτουργίας σε «κενές» εταιρείες. Δεν θα δεχθώ μία τράπεζα

να έχει κάποιες δραστηριότητες στην Ευρωζώνη, αλλά οι μονάδες διαχείρισης κινδύνου και αυτές εσωτερικών ελέγχων να βρίσκονται εκτός της ζώνης του ευρώ», τόνισε η κυρία Lautenschlaeger.

Πρόκειται για δηλώσεις οι οποίες υποδεικνύουν ότι η ΕΚΤ συνεχίζει να εξετάζει τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να ελέγξει τις βρετανικές εταιρείες, μετά την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε.

Η κυρία Lautenschlaeger υποστήριξε ότι οι βρετανικές τράπεζες θα χάσουν το επονομαζόμενο «διαβατήριο» δικαιώματος λειτουργίας στην Ένωση, ιδιαίτερα εάν υπάρξει ένα «σκληρό» Brexit και η Βρετανία αποχωρήσει πλήρως από την κοινή αγορά προϊόντων και υπηρεσιών.

Ερωτώμενη τι ακριβώς εννοεί με τον όρο «κενές εταιρείες» το στέλεχος της ΕΚΤ ξεκαθάρισε ότι κάθε τράπεζα θα εξετασθεί ξεχωριστά.

«Το να εξασφαλίσουν πρόσβαση στην κοινή αγορά θα είναι ένα από τα δυσκολότερα ζητήματα για τις βρετανικές τράπεζες», ξεκαθάρισε η κυρία Lautenschlaeger.

Keywords
Τυχαία Θέματα