Οι πρώην της Ρένας και η Δικέφαλος

Ούτε ένας, ούτε δύο αλλά πέντε Περιφερειακοί Σύμβουλοι εκλεγμένοι με την εκλογική λίστα της νυν Περιφερειαρχου Αττικής Ρένας Δούρου ζητούν να ενημερωθούν – με θεσμικό και δημόσιο τρόπο- για τις προθέσεις της περιφερειακής αρχής αναφορικά με δημόσιες χρηματοδοτήσεις που συνδέονται με τον ένα ή άλλο τρόπο την κατασκευή του νέου σταδίου της ιδιωτικής εταιρείας Δικέφαλος Α.Ε για λογαριασμό της ποδοσφαιρικής ΑΕΚ στην Νέα Φιλαδέλφεια.

Πρόκειται

για τους συμβούλους: Άννα Βασιλάκη, Μαρίνα Κούκα, Μάκης Μαντάς, Φλώρα Νικολιδάκη και Ζωή Ράϊκου. Πιο συγκεκριμένα, οι συμβουλοι σε ανακοίνωση τους τονίζουν τα εξής: “Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Αττικής που υπογράφουμε αυτό το κείμενο υποστηρίξαμε στη συζήτηση του προϋπολογισμού για το 2016, ότι η διοίκηση της Περιφέρειας προσπάθησε να αποκρύψει το γεγονός ότι τα 20.000.000 ευρώ που δέσμευε στον προϋπολογισμό για την ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ ΑΕ, ήταν μόνο η αρχή μιας σειράς δαπανών για να κατασκευαστεί στην πόλη της Νέας Φιλαδέλφειας ένα τερατούργημα εμπορικών χρήσεων με τη δικαιολογία ότι η ΑΕΚ θα αποκτήσει γήπεδο.

Πριν αλέκτωρ λαλήσει, έρχεται ένα έγγραφο της Περιφέρειας προς το Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας που δείχνει πέρα από κάθε αμφιβολία, ότι τα 20.000.000 ευρώ θα γίνουν τουλάχιστον 35.000.000, αφού η Περιφέρεια θα χρηματοδοτήσει από ίδιους πόρους, ως δήθεν δημόσιο έργο, την υπογειοποίηση κεντρικών αρτηριών της πόλης για να υπηρετηθούν ανάγκες του γηπέδου-εμπορικού κέντρου”.

Ανάλογες ενστάσεις για την όλη διαδικασία αλλά και την ουσία της υπόθεσης της δημόσιας χρηματοδότησης ενός ιδιωτικού έργου έχουν εκφρασθεί και απο την πλευρά της συμβούλου Δέσποινας Κουτσούμπα.

Keywords
Τυχαία Θέματα