Εκλογικά ενισχυμένη η Μέρκελ, ενόψει του G7

Ενόψει των γερμανικών εκλογών του Σεπτεμβρίου, η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ επιδιώκει την περαιτέρω ενίσχυση της θέσης της τόσο στο εσωτερικό, όσο και στην παγκόσμια σκηνή, πριν από μια σειρά κορυφαίων συναντήσεων με ηγέτες διεθνούς βεληνεκούς, όπως τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Αφού δοκιμάστηκε για την περυσινή της θέση περί ανοικτών συνόρων για τους πρόσφυγες, η Μέρκελ αναδιπλώνεται, όταν πλησιάζει σε εκλογές.

Η χθεσινή εκλογική νίκη του κόμματός της στη Βόρεια Ρηνανία- Βεστφαλία, την πολυπληθέστερη Πολιτεία της Γερμανίας υπογραμμίζει την έλξη που ασκεί ακόμα στους Γερμανούς ψηφοφόρους. Η καγκελάριος υποστηρίζει το ελεύθερο εμπόριο, δεσμεύεται να διατηρήσει την ενότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αποτελεί αξιόπιστο ανάχωμα στις επιθέσεις του Ντοναλντ Τραμπ ή στη σύγκρουση Ευρώπης- Αμερικής για τις αμυντικές δαπάνες. Λίγο αργότερα σήμερα η Μέρκελ πρόκειται να παραχωρήσει Συνέντευξη Τύπου. Λίγο πριν υποδεχθεί το νέο Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του.

Σχεδόν όλοι στην Ευρώπη αναμένουν ότι η Μέρκελ θα παραμείνει στην εξουσία" λέει ο Φάμεκ Κρουμπμίλερ της εταιρείας πολιτικών συμβουλών OpenCitiz. Για τους Ευρωπαίους φίλους τους Μακρόν, αυτό σημαίνει ότι "μπορεί να είναι σίγουρος πως θα αντιμετωπίζει την Μέρκελ κατά τα επόμενα τέσσερα χρόνια".

Μετά τη νίκη Μακρόν στη Γαλλία, η χθεσινή νίκη της Μέρκελ στη Βόρεια Ρηνανία- Βεστφαλία αποτελεί ένα ακόμα ανάχωμα στου λαϊκιστές, που ώθησαν τη Μεγάλη Βρετανία εκτός Ευρώπης και τον Τραμπ στο Λευκό Οίκο. Έχοντας ήδη 12 χρόνια στην καγκελαρία, η Άγκελα Μέρκελ θα σταθεί στο ύψος της στη συνεδρίαση του G7 αλλά και στη Συνδιάσκεψη του ΝΑΤΟ, στις ευρωπαϊκές Συνόδους των Βρυξελλών και της Σικελίας κλπ. "Η Γερμανία είναι τόσο πετυχημένη οικονομικά και πολιτικά", δήλωσε σε συνέντευξή του ο Έρικ Νίλσεν, επικεφαλής οικονομολόγος της UniCredit παγκοσμίως.

Keywords
Τυχαία Θέματα