Μεικτή η εικόνα στις ευρωαγορές - Ράλι 6,5% για την OMV

Σε μεικτά πρόσημα γύρισαν οι ευρωπαϊκοί δείκτες το μεσημέρι μετά από επίπεδα ρεκόρ κατά το άνοιγμα, ειδικά για τον DAX που έφτασε τις 12.798 μονάδες λίγο μετά το άνοιγμα με άνοδο 0,22%, μετά τη νίκη του CDU της Μέρκελ στο κρατίδιο της Ρηνανίας – Βεστφαλίας, παραδοσιακού προπυργίου των Σοσιαλδημοκρατών.

Παράλληλα, ευφορία επικρατεί στην αγορά πετρελαίου

μετά τη συμφωνία Ρωσίας – Σαουδικής Αραβίας για επέκταση της μείωσης της παραγωγής μαύρου χρυσού ως τον Μάρτιο του 2018, ώστε να ενισχυθούν οι τιμές.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 νωρίτερα ήταν σε αρνητικό έδαφος με απώλειες 0,12% και τους περισσότερους τομείς στο κόκκινο. Κατά το άνοιγμα σημειώθηκαν ενδοσυνεδριακά υψηλά για FTSE και DAX.

Λίγο πριν ο FTSE σημείωνε άνοδο 014%, ο DAX απώλειες 0,22%, ο CAC 40 στο -0,31%, ενώ ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 σημείωνε άνοδο 0,07%.

Τα μεγαλύτερα κέρδη καταγράφουν οι μετοχές πρώτων υλών με το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο στην κορυφή, μετά τη συμφωνία Σαουδικής Αραβίας και Ρωσίας ότι η μείωση παραγωγής πετρελαίου πρέπει να επεκταθεί μέχρι τον Μάρτιο του 2018.

Οι τιμές του πετρελαίου σημείωσαν άνοδο μετά την ανακοίνωση αυτή και το μπρεντ διαπραγματεύτηκε στα 51,82 δολ/ βαρέλι, με άνοδο 1,93%.

Οι πετρελαϊκοί κολοσσοί OMV και Tullow Oil βρέθηκαν στην κορυφή του δείκτη με άνοδο 6,5% και 3% αντιστοίχως,

Μεγάλοι κερδισμένοι και οι μετοχές των εταιρειών τεχνολογίας, καθώς όσες ασχολούνται με την κυβερνοασφάλεια επωφελήθηκαν από την παγκόσμια επίθεση που έπληξε πάνω από 200.000 χρήστες σ 150 χώρες.

Η Inside Secure και η Intercede διαπραγματεύονται με άνοδο 2,5% και 1,3% αντίστοιχα, ενώ η F-Secure σημείωσε άλμα άνω του 3%.

Αλλού, οι μετοχές του κλάδου ταξιδίων και διακοπών σημειώνουν πτώση. Η Tui υποχωρούσε νωρίτερα κατά 3,6% μετά την ανακοίνωση ζημιών στα EBITDA ύψους 177 εκατ. ευρώ.

Στο μέτωπο της πολιτικής, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ανακοινώνει σήμερα τον νέο πρωθυπουργό της Γαλλίας και στη συνέχεια μεταβαίνει στο Βερολίνο προκειμένου να συναντηθεί με τη Γερμανίδα Καγκελάριο, Ανγκελα Μέρκελ. Στη Βρετανία, το Κόμμα των Συνητηρτικών της πρωθυπουργού Μέι, θα εκδώσει μανιφέστο ενόψει των εθνικών εκλογών της 8ης Ιουνίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα