Νέα αναβολή του ΔΣ της ΕΚΧΑ για την ακύρωση του διαγωνισμού - Επαφές μελετητών με δανειστές

Της Μαριάννας Τζάννε

Σε νέα αναβολή οδηγείται η λήψη απόφασης από το διοικητικού συμβούλιο της ΕΚΧΑ για την ακύρωση του διαγωνισμού «ΚΤΗΜΑ 13» που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα το μεσημέρι.

Ο διαγωνισμός ύψους 572 εκατ. ευρώ που σέρνεται από το 2013 και είχαν μπλοκάρει οι καταγγελίες Ισπανικών εταιρειών για εναρμονισμένες πρακτικές, βαίνει προς ακύρωση εδώ και πολύ καιρό. Ωστόσο οι ισχυρές αντιδράσεις που υπάρχουν από τον κόσμο των μελετητών έχουν αναστείλει τις οριστικές αποφάσεις.

Οι

εκπρόσωποι του κλάδου αφού εξάντλησαν τις πιέσεις προς τον υπουργό Περιβάλλοντος κ. Πάνο Σκουρλέτη, στρέφονται τις τελευταίες μέρες προς τους δανειστές, παίζοντας το τελευταίο τους χαρτί. Την περασμένη Δευτέρα εκπρόσωποι του ΣΕΓΕΚ που είναι το συλλογικό όργανο των μελετητών του κτηματολογίου συναντήθηκαν με χαμηλόβαθμα τεχνικά κλιμάκια των δανειστών προκειμένου να τους πείσουν για τις επιπτώσεις που θα έχει στο χρονοδιάγραμμα η ακύρωση του έργου.

Κατά πληροφορίες οι εκπρόσωποι των δανειστών άκουσαν τους μελετητές, χωρίς όμως να πάρουν θέση, προκειμένου να μεταφέρουν τα επιχειρήματα του κλάδου στα υψηλότερα κλιμάκια. Ωστόσο οι πιέσεις που ασκούνται δεν είναι σαφές αν είναι ο λόγος της σημερινής ακύρωσης του ΔΣ.

Η ακύρωση του διαγωνισμού από το ΔΣ είναι απαραίτητη για την προκήρυξη του νέου διαγωνισμού, που η διοίκηση της ΕΚΧΑ έχει προγραμματίσει εντός του μήνα.

Keywords
Αναζητήσεις
ακυρωση κτημα 13
Τυχαία Θέματα