Εγκρίθηκε η εκταμίευση της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ από τον ESM

Εγκρίθηκε η εκταμίευση των 2,8 δισ. ευρώ από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας.

«Η σημερινή απόφαση για την εκταμίευση των 2,8 δισ. ευρώ είναι μια ένδειξη ότι ο ελληνικός λαός σταθερά προοδεύει στη μεταρρύθμιση της χώρας του. Η κυβέρνηση έχει ολοκληρώσει τα προαπαιτούμενα «κλειδιά» στους τομείς της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης, της τραπεζικής διακυβέρνησης, του ενεργειακού κλάδου και της είσπραξης φόρων. Επίσης έχει κάνει περαιτέρω βήματα στο να καταστήσει το νέο Ταμείο αποκρατικοποιήσεων και επενδύσεων λειτουργικό. Εάν η κυβέρνηση συνεχίσει να εφαρμόζει τις μεταρρυθμίσεις που συμφωνήθηκαν

στο πρόγραμμα του ESM, τότε η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας μπορεί να επιταχύνει τον επόμενο χρόνο και η κυβέρνηση πιθανόν να είναι σε θέση να ξεκινήσει την έκδοση ομολόγων ξανά, την επόμενη χρονιά» αναφέρει σε δήλωσή του ο εκτελεστικός διευθυντής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ.

«Επίσης είμαι στην ευχάριστη θέση να επισημάνω ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει ολοκληρώσει τις δεσμεύσεις της, κλείνοντας τις εκκρεμότητες, κάτι που θα έχει θετικό αντίκτυπο στην οικονομία της χώρας. Ελπίζω η καλή συνεργασία που έχουμε με την ελληνική κυβέρνηση να συνεχιστεί ούτως ώστε η δεύτερη αξιολόγηση του προγράμματος να μπορεί να ολοκληρωθεί εν ευθέτω χρόνο» προσθέτει.

Σημειώνεται ότι η δόση των 2,8 δισ. ευρώ είχε σπάσει σε δύο κομμάτια στο τελευταίο Eurogroup. Οι υπουργοί Οικονομικών ενέκριναν το 1,1 δισ. ευρώ μετά την ολοκλήρωση των 15 προαπαιτουμένων, ενώ το εναπομένον 1,7 δισ. ευρώ επρόκειτο να εκταμιευτεί μετά την θετική αξιολόγηση των χρεών του Δημοσίου προς τους προμηθευτές.

Keywords
Τυχαία Θέματα