Τρεις στο παιχνίδι διεκδίκησης της ιστορικής «Σουρωτής»

Η κίνηση της Coca Cola να στείλει επιστολή προς τους μετόχους της εταιρείας Σουρωτή, γνωστοποιώντας την πρόθεση της να προσφέρει 1 ευρώ/μετοχή για το ποσοστό που δεν ελέγχει στη ν ιστορική εταιρεία εμφιάλωσης, φαίνεται πως... άνοιξε την όρεξη και σε άλλους παίκτες που μπαίνουν δυναμικά στο παιχνίδι της διεκδίκησης.

Αιτία; Το ισχυρό σήμα της Σουρωτής, καθώς η πολυμετοχική εταιρεία

της Θεσσαλονίκης παραμένει ο κυρίαρχος στην αγορά ανθρακούχου νερού στην Ελλάδα. Σύμφωνα με την ίδια την εταιρεία, κατέχει το 80% σε ό,τι αφορά την αγορά των σούπερ μάρκετ.

Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό, πρόταση για την εξαγορά του 56% των μετοχών της Σουρωτής αναμένεται να κάνει η Dimera Group συμφερόντων Ιβάν Σαββίδη με τιμή ανά μετοχή 1 ευρώ, δηλ. συνολικό ποσό 8,7 εκατ. ευρώ και, εν συνεχεία, να προχωρήσει στην εξυγίανση της επιχείρησης, διατηρώντας τις θέσεις εργασίας.

Σημειώνεται ότι η Coca Cola κατέχει ήδη από τα τέλη Σεπτεμβρίου το 15% των μετοχών της Σουρωτής, πλειοδοτώντας στον αναγκαστικό πλειστηριασμό που διενήργησε η Τράπεζα Πειραιώς, με 0,71€/μετοχή. Πλειστηριασμό στον οποίο δεν είχε συμμετάσχει ο κ. Σαββίδης, ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν ότι αναμένεται να εμπλακεί στη διεκδίκηση του 56% μετά από παραινέσεις των εργαζομένων της εταιρείας και της τοπικής κοινωνίας. Σημειώνεται εξάλλου ότι το 56% ανήκει σε περίπου 1.400 μικρομετόχους, κυρίως εργαζόμενους στη Σουρωτή και κατοίκους της περιοχής.

Πληροφορίες, πάντως, αναφέρουν ότι υπάρχει και τρίτος ενδιαφερόμενος. Πρόκειται για τη First Athens, που ήταν μια από τους αρχικούς τρεις διεκδικητές του 15% της Σουρωτής. Τότε είχε προσφέρει 0,66 ευρώ ανά μετοχή. Η ίδια πάντως δεν επιβεβαιώνει τις πληροφορίες.

Το 2015, η Σουρωτή είχε κύκλο εργασιών 11,6 εκατ. ευρώ, ενώ η χρήση έκλεισε με καθαρές ζημιές περίπου 628.000 ευρώ

Keywords
Τυχαία Θέματα