Εμπλοκή στο μέτρο της απόσυρσης

Την αντίθεσή τους στο προτεινόμενο μέτρο της απόσυρσης παλαιών αυτοκινλητων και της αντικατάστασής τους με νέα, υψηλής τεχνολογίας, εξέφρασαν σε χθεσινή, νέα συνάντηση που είχαν με στελέχη του ΥΠΟΙΚ τα τεχνικά κλιμάκια του κουαρτέτου, σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Οικονομικών.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δανειστές εμφανίζονται αρνητικοί ακόμα και στην παράταση του μέτρου

μέχρι τον Ιούνιο, καθώς αμφισβητούν την αποδοτικότητά του και ζητούν από την κυβέρνηση να καταθέσει νέα, βελτιωμένη πρόταση με περισσότερες διευκρινίσεις.

Όπως σημειώνουν οι πηγές, η χθεσινή συνάντηση εκπροσώπων αρμόδιων υπουργείων με το κουαρτέτο δεν πήγε καλά σε ό,τι αφορά το ελληνικό αίτημα να δοθεί παράταση μέχρι τον Ιούνιο.

Μάλιστα, τα στελέχη του κουαρτέτου δεν δίστασαν να τονίσουν στους εκπροσώπους των υπουργείων ότι θα παραμείνουν σε αυτή τη γραμμή μέχρι την τελική συζήτηση, εκτός κι αν τους κατατεθεί μια νέα πρόταση, με περισσότερες διεκρινίσεις και τεκμηριωμένα στοιχεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κουαρτέτο εκφράζει τις εξής ενστάσεις:
- Δεν είναι σίγουρο ότι το μέτρο θα αποδώσει τα προσδοκώμενα οικονομικά αποτελέσματα, λόγω της οικονομικής κατάστασης των Ελλήνων.
- Εκτιμούν ότι με τις παρούσες συνθήκες, η αγορά των αυτοκινήτων θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα το 2016.
- Δεν έχουν εμπιστοσύνη ότι θα υπάρξει σωστή εφαρμογή του μέτρου.
- Δεν θεωρούν ότι η απόσυρση σε αυτή την έκταση από πλευράς πωλήσεων θα συμβάλει ουσιαστικά στην αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας και της προστασίας του περιβάλλοντος.

Keywords
Τυχαία Θέματα