ΔΥΝΑΜΙΚΗ: Ανοίγει απρόσμενα ανοδικό μέτωπο προς τις 580 μονάδες

Τις ευαίσθητες τραπεζικές χορδές του χρηματιστηρίου φαίνεται ότι ακούμπησε η ΕΚΤ με την απόφαση να συμπεριλάβει στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης την αγορά ομολόγων έκδοσης EFSF, καθώς έσπρωξε το Γενικό Δείκτη με συνοπτικές διαδικασίες από το κάτω όριο του βραχυχρόνιου πλαγιοκαθοδικού καναλιού των 542 μονάδων προς το μέσο του των 575 με 565 μονάδων.

Μεταβλητότητα η οποία δείχνει σε μεγάλο βαθμό την έντονη νευρικότητα που διακατέχει τους επενδυτές, καθώς η ακτινογραφία του νέου

με το συνολικό όφελος των 250 +500 εκατ. ευρώ και για τις 4 τράπεζες δε μπορεί να αντικατοπτρίσει τη σημερινή βίαιη ποσοστιαία άνοδο των τραπεζών ενόψει μάλιστα και του ρίσκου, που ελλοχεύει με την νέα έλευση του κουαρτέτου από Δευτέρα.

Διαγραμματικά τώρα ο Γενικός Δείκτης δείχνει να πάτησε με απρόσμενο τρόπο την περιοχή των 542 μονάδων ανοίγοντας έτσι ανοδικό μέτωπο με το επίπεδο των 580 μονάδων.

Βέβαια οι Bulls για να ισχυροποιήσουν την ανοδική τους πορεία προς τις 590 με 600 μονάδες θα πρέπει για τουλάχιστον 3 ημερήσια κλεισίματα να κρατηθούν πάνω από τη ζώνη των 548 με 554 μονάδων, διότι εάν προκληθεί στις επόμενες συνεδριάσεις μια νέα κάθοδος χαμηλότερα των 550 μονάδων θα χαρακτήριζε την υπάρχουσα ανοδική κίνηση ως «κίβδηλη» δίνοντας ακόμα πιο μεγάλη βαρύτητα στην ανακοπή της χαμηλότερα των δύο προηγούμενων τοπικών κορυφών 580 και 585 μονάδες.

Keywords
Τυχαία Θέματα