H Ferrari προχωρά... με την όπισθεν

Το όνειρο της Ferrari να ανταγωνιστεί επώνυμες μάρκες όπως η Hermes και η Prada δεν έχει πετύχει και τόσο πολύ, έξι μήνες μετά την αρχική δημόσια προσφορά. Αυτό πιέζει και τα στελέχη της εταιρείας να βρουν νέες στρατηγικές για το μέλλον.

Ο σκεπτικισμός ως προς τα μελλοντικά βήματα έχει οδηγήσει σε πτώση της αξίας της μετοχής της κατά

20% από το ΙΡΟ Οκτωβρίου. Το νέο διοικητικό συμβούλιο, το οποίο είναι παραγεμισμένο με ειδικούς στα προϊόντα πολυτελείας, πρέπει να αντιμετωπίσει τη δοκιμασία της ανάθεσης πόρων στα αυτοκίνητα της εταιρείας ενώ παράλληλα θα πρέπει να υποστηρίξει την ομάδα της F1 και να επεκτείνει την μάρκα σε περισσότερα προϊόντα πολυτελείας, χωρίς τις "πλάτες" μίας πλούσιας θυγατρικής.

Η βραδεία ανάπτυξη της Ferrari ως αυτόνομη εταιρεία συμβαίνει τη στιγμή που η βιομηχανία των προϊόντων πολυτελείας περνάει μία κρίση. Οι τρομοκρατικές ενέργειες σε Παρίσι και Βρυξέλλες έχουν περικόψει τους πλούσιους τουρίστες της Ασίας προς την Ευρώπη.

Για να επανεξετάσει τις επιλογές της, το νέο Δ.Σ. της Ferrari θα συμπεριλαμβάνει τους Delphine Arnault (αντιπρόεδρος της LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton), Αdam Keswick (στέλεχος της Jardine Matheson Holdings), και τους Lapo και John Elkann, μέλη της οικογένειας Agnelli.

Keywords
Τυχαία Θέματα