O CEO της Goldman προωθεί τεράστια μείωση λειτουργικών εξόδων

Η Goldman Sachs προχωρά στη μεγαλύτερη μείωση κόστους εδώ και χρόνια τη στιγμή που προσπαθεί να ξεπεράσει μία βουτιά στις επενδύσεις και τις συναλλαγές της.

Η εταιρεία, η οποία ήδη αναμένεται πως θα εκδώσει μία μεγάλη πτώση στα έξοδά της για το πρώτο τρίμηνο, ξεκίνησε,πρόσφατα, τις απολύσεις περισσότερων υποστηρικτικών θέσεων, ενώ δεν δέχεται να πληρώσει τα αεροπορικά εισιτήρια

των τραπεζιτών της, τα έξοδα για ξενοδοχεία και διασκέδαση, εκτός κι αν συμπεριλαμβάνεται η διευκόλυνση των πελατών.

Ο CEO, Lloyd Blankfein, προσπαθεί να ξεπεράσει μία μακροχρόνια μείωση στην επενδυτική δραστηριότητα των ομολόγων που έχει χειροτερεύσει λόγω εναλλαγών των αγορών και πιο σκληρών κανονισμών. Ο Blankfein έχει ήδη προχωρήσει σε απολύσεις, ενώ βασίζεται περισσότερο σε Junior bankers, και επενδύει σε νέα τεχνολογία για την αύξηση της αποδοτικότητας.

Το ερώτημα παραμένει, πάντως, για το εάν οι προσπάθειές του θα είναι αρκετές για την ικανοποίηση των επενδυτών, όταν η τράπεζα παρουσιάσει τα αποτελέσματα του τριμήνου την Τρίτη. Η Betsy Graseck, αναλυτής της Morgan Stanley, υπολογίζει πως η Goldman Sachs θα αναφέρει μείωση του λειτουργικού κόστους κατά 29% στα 4,76 δισ. δολάρια. Παρόλα αυτά, η μείωση αυτή δεν είναι τόσο μεγάλη όσο η αναμενόμενη μείωση των εσόδων κατά 37% που αναμένουν οι αναλυτές.

Σε συνέδριο τον Φεβρουάριο, ο Blankfein καθησύχασε τους επενδυτές πως παρακολουθεί στενά τα έξοδα της εταιρείας, και πως η Goldman έχει την ευχέρεια να τα μειώσει. Οι μειώσεις αυτές μπορούν να γίνουν και μέσω αλλαγών σε πρότζεκτ, η μή πρόσληψη για κενές θέσεις και η μείωση των εξόδων σε τυπωμένα δελτία και βιβλία.

Σε τελικό στάδιο, η μείωση των εξόδων αυτών θα είναι η μεγαλύτερη που έχει λάβει χώρα από το 2011. Όλα τα παραπάνω έχουν πλήξει τους senior εργαζομένους της Goldman. Πάνω από 6 partners έχουν φύγει από την εταιρεία από το 2015, ενώ η αντικατάστασή τους αναμένεται να γίνει με "νέο αίμα" στο τέλος του 2016.

Με όλες τις απολύσεις και τις... φυγές, η Goldman έχει προχωρήσει και σε προσλήψεις ή μεταθέσεις σε μονάδες οι οποίες είναι προσοδοφόρες, ενισχύοντάς τες.

Keywords
Τυχαία Θέματα