ΔΥΝΑΜΙΚΗ: Αυτά είναι τα επόμενα τεχνικά σημεία για την αγορά

Γράφει ο Απόστολος Μάνθος

Επικεφαλής τεχνικής ανάλυσης ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΧΕΠΕΥ

Η ανοδική τμήση της καθοδικής γραμμής βραχυχρόνιας τάσης «Β» (653 μονάδες), όπου ταλάνιζε το Γενικό Δείκτη από τις αρχές του έτους έδωσε τα εχέγγυα για μια γρήγορη - χωρίς υπόβαθρο - ανοδική κίνηση προς την περιοχή των 670 με 675 μονάδων καταγράφοντας έτσι νέα υψηλά 16 μηνών. Διαγραμματικά εάν ο Γενικός Δείκτης δηλώσει στις επόμενες συνεδριάσεις ότι «κατέχει» την περιοχή πέριξ των 670 μονάδων το επόμενο επίπεδο αντίστασης

εντοπίζεται στις 700 μονάδες με το πιο ουσιαστικό σημείο να βρίσκεται στις 730 μονάδες. Βέβαια επειδή σε αυτά τα επίπεδα τιμών ο Γενικός Δείκτης έχει από παλιά μια τάση υποτροπιασμού, κάτι που φάνηκε πάλι στη συνεδρίαση της Πέμπτης με την αποτύπωση ενός βραχυχρόνια αρνητικού Gravestone candlestick, καλό θα ήταν να μη δηλώσει περαιτέρω ανοδική αδυναμία, καθώς θα έδινε λαβές στους Bears για ένα pullback προς την προαναφερόμενη γραμμή στις 650 μονάδες περίπου. Εκεί το απευχθέο σενάριο θα ήταν μια καθοδική καταστρατήγηση καθώς θα προκαλούσε έντονες ρευστοποιήσεις.

Ο FTSE 25

Πάνω στην αντίσταση των 1.800 μονάδων έχει βρει ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE 25 ψάχνοντας την αφορμή για να τη διασπάσει και να κινηθεί λυτρωτικά προς τα υψηλά του Μαΐου του 2015, στις 1.870 μονάδες. Στην περίπτωση όμως που δε βρει τη κατάλληλη αφορμή και δε μπορέσει να πατήσει πάνω από τις 1.800 μονάδες θα αναμέναμε έναν επανασχεδιασμό της ανοδικής δράσης με μια κατάβαση προς τη γνωστή περιοχή των 1.760 μονάδων. Θετική είναι μέχρι τώρα η ανοδική διάσπαση, που επετεύχθη μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα στο γνωστό ταλαντωτή RSI.

Ο Τραπεζικός Δείκτης

Άκαρπο για τέταρτη φορά απέβη το φλερτ του Τραπεζικού Δείκτη με τη γραμμή αντίστασης «W» αποτυπώνοντας στο ημερήσιο chart τιμών έναν σχηματισμό candlesticks με άνω σκιές περίσκεψης και αναμονής στην περιοχή των 783 με 778 μονάδων. Έτσι ενώ η αδυναμία ανοδικής διάσπασης θα οδηγήσει καθοδικά προς το επίπεδο των 724 με 720 μονάδων η «επιβεβαιωμένη» και με φίλτρο τουλάχιστον δύο συνεδριάσεων ανοδική της τμήση θα σπρώξει το Τραπεζικό Δείκτη προς την πολύ κρίσιμη περιοχή των 850 μονάδων.

Keywords
Τυχαία Θέματα