Διορθωτικά κινούνται οι μετοχές σε Κόλπο και Αίγυπτο μετά την πρόσφατη ανοδική αντίδραση

Απώλειες καταγράφουν οι μετοχές στα περισσότερα χρηματιστήρια του Κόλπου σήμερα, διορθώνοντας μετά την πρόσφατη ανοδική αντίδραση. Σε πτωτική τροχιά και το Χρηματιστήριο του Καϊρου.

Ο δείκτης Bloomberg GCC 200, που παρακολουθεί μερικές απ' τις μεγαλύτερες εταιρείες στις έξι χώρες μέλη του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου, υποχωρούσε κατά 0,9% από τα υψηλά τριών εβδομάδων που βρισκόταν μετά τα κέρδη που είχε καταγράψει κατά τις δύο προηγούμενες συνεδριάσεις.

Τη

μεγαλύτερη πτώση, 1,5%, κατέγραφε ο δείκτης του χρηματιστηρίου της Σ. Αραβίας Tadawul All Share και ακολουθούσε ο Γενικός Δείκτης στην αγορά του Αμπού Ντάμπι, ADX με 0,9%.

«Οι αγορές έτρεξαν καλά τις τελευταίες ημέες, αυτό που βλέπουμε σήμερα είναι μία μικρή αποκόμιση κερδών», σχολιάζει ο Wafic Nsouli, εκτελεστικός διευθυντής και επικεφαλής μετοχών της επενδυτικής με έδρα το Ντουμπάι Arqaam Capital Ltd.

Οι μετοχές στις χώρες του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου έχουν πληγεί σημαντικά φέτος λόγω των αναταραχών στις τιμές του πετρελαίου και των ανησυχιών των επενδυτών για επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης της Κίνας, που είναι μεγάλος εμπορικός εταίρος των αραβικών κρατών.

Η τιμή του πετρελαίου Brent, που αποτελεί και τη μεγαλύτερη πηγή εσόδων των χωρών του Κόλπου, υποχώρησε την περασμένη Παρασκευή.

Ο δείκτης QE στο Κατάρ και ο Γενικός Δείκτης DFM του Ντουμπάι υποχωρούσαν 0,7%.

Οι δείκτες SE στο Κουβέιτ και Bourse All Share στο Μπαχρέιν είχαν οριακές μεταβολές. Αντίθετα ο MSM 30 Index στο Ομάν κατέγραφε άνοδο 1,1.

Την ίδια ώρα ο EGX 30 της Αιγύπτου κατέγραφε απώλειες 1,2%. Με το δείκτη να διαπραγματεύεται 4,7 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη του επόμενου 12μηνου θεωρείται απ' τους τεχνικούς αναλυτές ως ένας απ' τους πιο φθηνούς στον κόσμο. Αυτό έχει συμβεί καθώς οι Αξιωματούχοι της χώρας προσπαθούν να ανταποκριθούν στη μεγάλη ζήτηση για αμερικανικά δολάρια χωρίς όμως να υποτιμήσουν το τοπικό νόμισμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα