Κυρ. Μητσοτάκης: Η επιχειρηματικότητα είναι ο μόνος δρόμος για την ανάπτυξη

Με βασικό μήνυμα «Νέα Δημοκρατία= Νέες δουλειές», ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, τόνισε την αναγκαιότητα της επιχειρηματικότητας αλλά και των ιδιωτικών επενδύσεων για την επιστροφή της χώρας στην ανάπτυξη, μιλώντας από το βήμα του ΣΕΒ.

Όπως τόνισε, η ανάπτυξη θα έρθει μόνο από επιχειρήσεις που είναι διατεθειμένες να επενδύσουν με σκοπό το κέρδος και αναλαμβάνοντας το σχετικό επιχειρηματικό ρίσκο.

«Πρώτον: Θα δίνω με συνέπεια τη μάχη για την εμπέδωση πως η επιχειρηματικότητα είναι η μόνη

οδός για την ευμάρεια της χώρας. Δεύτερον. Απόλυτη προτεραιότητα δική μου και της Νέας Δημοκρατίας είναι η στήριξη των επενδύσεων και η δημιουργία θέσεων απασχόλησης. Για να το πω απλά: ΝΔ ίσον δουλειές. Θα αναζητήσω στελέχη από τον ιδιωτικό τομέα, για να μπολιάσουν την ανάπτυξη. Τρίτον. Χρέος μου είναι μία κυβέρνηση της ΝΔ να σας κάνει τη ζωή πιο εύκολη, περιορίζοντας τη γραφειοκρατία. Τέταρτον. Μείζον ζήτημα είναι η προστασία από κάθε είδους αθέμιτο ανταγωνισμό. Πρακτικές προνομιακών σχέσεων μέρους της επιχειρηματικής ελίτ με το πολιτικό σύστημα ανήκουν στο παρελθόν. Δεν είναι δουλειά του κράτους η επιλογή εθνικών πρωταθλητών. Αυτούς τους αναδεικνύει η ίδια η αγορά. Πέμπτον. Μεγάλο βάρος θα δοθεί στη νέα επιχειρηματικότητα», είπε χαρακτηριστικά παραθέτοντας τις προτεραιότητες της ΝΔ.

Μάλιστα, εμφανίστηκε ιδιαίτερα επικριτικός στις επιχειρήσεις που «υπέκυψαν» στις επιταγές ενός μοντέλου κρατικοδίαιτου καπιταλισμού και τους απέδωσε ευθύνες για την οικονομική κρίση. Παράλληλα, τους ζήτησε να συμπράξουν με τους εργαζόμενους, λέγοντας ότι «δεν μπορεί ο λαός να είναι συμμέτοχος μόνο στις ζημίες. Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι θα πρέπει να έχουν μερίδιο και στα κέρδη της ανάπτυξης».

"Χρέος μου είναι να σας κάνω τη ζωή πιο εύκολη, αλλά να είμαι και αυστηρός", ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης, απευθυνόμενος προς τους εκπροσώπους των επιχειρηματιών, συμπληρώνοντας πως "η Ελλάδα μπορεί να μεταβεί από το σημερινό μοντέλο διανομής φτώχιας στο αυριανό μοντέλο παραγωγής πλούτου" και ότι "πρέπει να επιδιώξουμε συστηματικά τη βιομηχανική αναγέννηση της Ελλάδας".

Keywords
Τυχαία Θέματα