Ρωσική εταιρεία βοηθά το αφεντικό να παρακολουθεί τα τηλεφωνήματά σας!

Βρίσκεστε στο χώρο εργασίας σας και σηκώνετε το κινητό σας τηλέφωνο λόγω προσωπικής κλήσης. Σηκώνεστε από το γραφείο για δύο λεπτά για να μιλήσετε ιδιαιτέρως. Μέχρι εδώ όλα καλά. Όμως στη Ρωσία, αυτό μπορεί να μην σας βοηθήσει εάν το αφεντικό σας θέλει να ακούει τί λετε.

Μία εταιρεία ασφαλείας στη Μόσχα λανσάρει μία νέα τεχνολογία η οποία επιτρέπει στις επιχειρήσεις να "κρυφακούν"

στα τηλεφωνήματα του προσωπικού τους, όταν αυτά γίνονται μέσα στην εταιρεία. Η ΙnfoWatch αναφέρει πως το προϊόν αυτό είναι νόμιμο στη Ρωσία, ενώ η εταιρεία μελετά και άλλες πιθανές αγορές όπου θα μπορεί να το χρησιμοποιήσει όπως τράπεζες, δημόσιες υπηρεσίες, ή σε οποιεσδήποτε επιχειρήσεις που κινδυνεύουν από διαρροή απόρρητων πληροφοριών.

"Αυτή η τεχνολογία μπορεί να γίνει πολύ σημαντικό κομμάτι των εταιρειών που θέλουν να προστατεύσουν τα μυστικά τους", σύμφωνα με τον αναλυτή Petr Gorodetskiy της Gartner. Παρόλα αυτά, προφανώς, η τεχνολογία αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις όσον αφορά την ιδιωτικότητα των πολιτών και των προσωπικών δεδομένων.

Η InfoWatch, πάντως, υπογραμμίζει πως η τεχνολογία της δεν πλήττει τα προσωπικά δεδομένα αφού το πρώτο "σκανάρισμα" μελετά λέξεις-κλειδιά και μόνο τότε αποφασίζει να προχωρήσει σε παρακολούθηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα