Χάνουμε όλοι κ. Αλεξιάδη – Γιατί δεν θα επιστρέψουν τα 50 δισ. καταθέσεων

Όταν δεν γνωρίζεις κάτι, δεν είναι καθόλου ντροπή να ρωτάς, για να μαθαίνεις. Όταν πρόκειται για συνδικαλιστή και νυν πολιτικό δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Ο λόγος για τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών κ. Αλεξιάδη ο οποίος επιμένει να κοιτά μόνο τους στόχους. Χάνει το δέντρο, χάνει και το δάσος. Ένα τσούρμο «εφοριακοί» έχουν βγεί έξω και βεβαιώνουν πρόστιμα επι δικαίων και αδίκων.

Το αποτέλεσμα ποιό είναι; Εαν υπήρχε μια πιθανότητα να γυρίσουν πίσω τα 50 δις. καταθέσεων, τώρα δεν υπάρχει καμία. Το υπουργείο Οικονομικών δεν έχει

συντάξει ούτε ένα μέτρο, ούτε ένα κίνητρο προκειμένου να επιστράψουν τα χρήματα. Οι τράπεζες το γνωρίζουν, όπως ξέρουν οτι θα χρειαστούν κεφάλαια, αν δεν προχωρήσουν στην δημιουργία bad banks μέσα στις τράπεζες τους.

Απο την πλευρά στην αγορά τα πράγματα είναι πιο απλά. Δεν κόβουν αποδείξεις, ενώ σε περιοχές που υπάρχουν δίπλα αλλες χώρες (Αλβανία, Βουλγαρία) κάνουν εισαγωγές προϊόντων και ενθυλακώνουν τον ΦΠΑ, έως 50%. Ζυγά – μονά το Υπουργείο χάνει λοιπόν... όπως όλοι – εκτός ίσως απο κάποιους επίμονους εφοριακούς.

ΔΗ.ΠΑΦ

Keywords
Τυχαία Θέματα