Χάνει έδαφος η Ασία – Στο επίκεντρο η Samsung

Απώλειες σημείωσαν σήμερα οι περισσότεροι ασιατικοί δείκτες, με τη Samsung να βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος μετά τις παραιτήσεις δύο στελεχών στον απόηχο του σκανδάλου διαφθοράς που έστειλε στη φυλακή τον επικεφαλής του κολοσσού Jay Lee.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το πρακτορείο της Νοτίου Κορέας Yonhap, δύο υψηλόβαθμα στελέχη του επιχειρηματικού ομίλου της Samsung Group,

στη Νότια Κορέα δήλωσαν παραίτηση.

Πρόκειται για τους Τσόι Γκι-σανγκ και Τσανγκ Τσουνγκ-γκι, που έχουν ηγετικές θέσεις στο διοικητικό συμβούλιο του ομίλου, ενώ βρίσκονται στη λίστα υπόπτων για διαφθορά που έχει καταρτίσει το γραφείο του ειδικού εισαγγελέα στη Σεούλ.

Την ίδια ώρα, η Samsung Electronics ανακοίνωσε σειρά μέτρων με στόχο να επιτευχθεί μεγαλύτερη διαφάνεια και καταμερισμός ευθυνών σε ό,τι αφορά τον χειρισμό οικονομικών δωρεών και χρηματικής υποστήριξης από πλευράς της εταιρείας.

Σύμφωνα με τη Korea Herald, η Samsung Electronics αναμένεται να καλέσει έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων στις 24 Μαρτίου.

Σε ό,τι αφορά την εικόνα στα χρηματιστήρια, ο Kospi στη Νότια Κορέα έκλεισε με απώλειες 0,64%, Με απώλειες 0,50% ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ.

Με πτώση 0,45% έκλεισε ο Nikkei στο Τόκιο, λόγω των πιέσεων που δέχθηκαν οι μετοχές εξαγωγικών εταιρειών εξαιτίας της ενίσχυσης του γεν.

Στην Κίνα, οριακή άνοδο 0,05% κατέγραψε ο Shanghai Composite, ενώ κατά 0,42% ενισχύθηκε ο Shenzhen composite. Ο δείκτης ASX στην Αυστραλία σημείωσε απώλειες 0,8%.

Keywords
Τυχαία Θέματα