Credit Suisse: Σε κίνδυνο έσοδα €708 εκατ.

O CFO ανακοίνωσε ότι σχεδιάζεται η περικοπή άλλων 1.500 θέσεων εργασίας στο Λονδίνο φέτος

Η Credit Suisse ενδέχεται να χρειαστεί να βρει νέους τρόπους εξυπηρέτησης πελατών που αντιστοιχούν σε έσοδα ύψους σχεδόν 710 εκατ. ευρώ για τη θυγατρική της τράπεζας στη Βρετανία, μετά την αποχώρηση της χώρας από την ΕΕ. Αυτό δήλωσε ο επικεφαλής οικονομικών, David

Mathers.

Εάν χαθεί η πρόσβαση στις ευρωπαϊκές αγορές, διακυβεύεται το 10-15% των εισοδημάτων στις δύο μονάδες που έχουν βάση εσόδων της τάξης των 4-5 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τον Mathers

Οι διεθνείς εταιρείες που δεν εξαρτώνται από την εξασφάλιση άδειας για να συνεργαστούν με την Credit Suisse φέρνουν τα περισσότερα έσοδα.

«Σε περίπτωση "σκληρού Brexit" θα υπήρχε κίνδυνος. Ψάχνουμε τρόπους με τα κράτη της ΕΕ των 27 για να προστατεύσουμε την υπηρεσία που προσφέρουμε στους πελάτες μας σε αυτές τις χώρες», αναφέρει ο Mathers.

Οι τράπεζες προσπαθούν να ποσοτικοποιήσουν τους κινδύνους που διατρέχουν γιατί υπάρχουν πολλοί αστάθμητοι παράγοντες στις μελλοντικές σχέσεις με την Ευρώπη. Αυτό που διακυβεύεται είναι το δικαίωμα των εταιρειών με βάση τη Βρετανία, να πουλούν προϊόντα και υπηρεσίες στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Η έτερη ελβετική τράπεζα, ανταγωνίστρια της Credit Suisse, η UBS, ήδη χτίζει την παρουσία της στην ΕΕ. Προσφάτως, η τράπεζα συγχώνευσε στις δραστηριότητες διαχείρισης ευρωπαϊκού πλούτου σε μια νέα θυγατρική που δημιούργησε στη Φρανκφούρτη. Παράλληλα, εξετάζει τη μεταφορά του τομέα επενδυτικής τραπεζικής από το Λονδίνο στη Μαδρίτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα