Οι ΗΠΑ βγάζουν έξω την …ουρά τους από το ελληνικό πρόβλημα – “Είναι θέμα Ευρώπης”, δηλώνει ο Steven Mnuchin

Η οικονομική κρίση της Ελλάδας είναι κατά κύριο λόγο πρόβλημα της Ευρώπης, δήλωσε ο νέος υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Steven Mnuchin, σε συνέντευξή του στην Wall Street Journal, δίνοντας το πρώτο στίγμα αναφορικά με το πώς η κυβέρνηση Trump θα αντιμετωπίσει ένα από τα πιο κρίσιμα ζητήματα της ευρωζώνης.

Όπως σχολιάζουν οι συντάκτες της WSJ, οι δηλώσεις του σε συνδυασμό με τη

συνομιλία που είχε με τη γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Christine Lagarde την Τρίτη, υποδηλώνουν ότι η νέα αμερικανική κυβέρνηση θα ενθαρρύνει το Ταμείο να διατηρήσει τη σκληρή γραμμή του αναφορικά με την Ελλάδα, κρατώντας το εκτός του τρίτου προγράμματος στήριξης για το ορατό μέλλον.

“Συνομιλούμε με τους Ευρωπαίους εταίρους μας και το ΔΝΤ αναφορικά με αυτό, αλλά προφανώς τον πρώτο λόγο έχουν οι Ευρωπαίοι εταίροι μας”, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την WSJ, η ομάδα Trump θα μπορούσε να προσφέρει κάλυψη στο ΔΝΤ καθώς αντιμετωπίζει κλιμακούμενη πίεση από τη Γερμανία να προσφέρει αξιοπιστία στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας με τη χορήγηση νέας χρηματοδότησης. Αν η Ουάσιγκτον εκπέμψει σήμα ότι δεν θα επιτρέψει στο ΔΝΤ να πειράξει τα νούμερα του αναφορικά με την Ελλάδα, προκειμένου να καταστήσει λειτουργική την ευρωπαϊκή διάσωση – όπως έκανε στα πρώτα δύο προγράμματα – το Ταμείο θα έχει την υποστήριξη του πιο ισχυρού μέλους του προκειμένου να εμμείνει στη θέση του.

Keywords
Τυχαία Θέματα