ΧΑ: Ανασυγκρότηση και αναμονή στις 645 μονάδες

Μετά από ένα έντονο πτωτικό ξεκίνημα για την εβδομάδα, ο Γενικός Δείκτης αναζητά «πατήματα» χαμηλότερα από τις 650 μονάδες. Οι επικεφαλής των θεσμών αποχωρούν χωρίς να έχει κλείσει κάποιο από τα ανοιχτά ζητήματα, η Ευρώπη είναι έτοιμη να «σπάσει» σε πολλές ταχύτητες και οι traders δεν δείχνουν καμία διάθεση να επενδύσουν, γεγονός που αποτυπώνεται στον χαμηλό τζίρο των συναλλαγών.

Την ίδια στιγμή, αλυσιδωτές επιπτώσεις για την οικονομία και τη διαπραγμάτευση έχουν τα στοιχεία για τη βύθιση της οικονομίας κατά το τέταρτο τρίμηνο της περασμένης χρονιάς. Πέρα από την επιβεβαίωση με αριθμούς

της αίσθησης που ήταν διάχυτη στην αγορά (και στις τράπεζες) τους τελευταίους πέντε μήνες, η επί τα χείρω αναθεώρηση των στατιστικών ρίχνει νερό στο μύλο της καχυποψίας του επικεφαλής Ευρώπης του ΔΝΤ, Πόουλ Τόμσεν ο οποίος αμφισβητεί τη δυνατότητα της Ελλάδας να πιάσει τους στόχους.

Τον Φεβρουάριο η συμμετοχή των ξένων επενδυτών στο Χρηματιστήριο Αθηνών υποχώρησε ελαφρά φθάνοντας στο 61,8% από 62,6% που ήταν τον αμέσως προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τα AξιΑnumbers. Η κεφαλαιοποίηση του ΧΑ έφθασε στα 37,79 δισ. ευρώ, σημειώνοντας άνοδο 4,9% σε μηνιαία βάση.

Ο Γενικός Δείκτης, μετά την πτώση της τάξης του 1% χθες, σήμερα κινείται σταθεροποιητικά με οριακά κέρδη 0,35% στις 645 μονάδες. Όσο για την αγορά ομολόγων, η απόδοση στην ελληνική δεκαετία έχει ξεπεράσει εκ νέου το 7% και κινείται στο 7,14%.

Στο ταμπλό, οι τραπεζικές μετοχές κινούνται θετικά, με την Alpha στο +1,1%, την Πειραιώς στο +1,14%, την Eurobank στο +0,33% και την Εθνική στο +0,84%.

Αντίθετα απώλειες καταγράφουν οι μετοχές των Τιτάν (-0.49%) και ΔΕΗ (-1,09%). Αμετάβλητες οι μετοχές Μυτιληναίου, ΕΧΑΕ, Ελλάκτωρ και Folli Follie.

Keywords
Τυχαία Θέματα