Deutsche Bank: Ποιος προαλείφεται για διάδοχος του Cryan

Χθες, ο John Cryan δεν έδωσε μόνο το περίγραμμα της νέας στρατηγικής της μεγαλύτερης γερμανικής τράπεζας, αλλά και στοιχεία για τους πιθανούς διαδόχους του στα ηνία της Deutsche Bank.

Ενας εξ αυτών είναι και ο Επικεφαλής Οικονομικής Διαχείρισης, Marcus Schenck , που εφεξής αναλαμβάνει

αναπληρωτής συνδ/νων σύμβουλος, μαζί με τον Christian Sewing. Εργο του θα είναι η ενίσχυση των εσόδων του τομέα επενδυτικής στρατηγικής και, όπως όλοι λένε, «προθερμαίνεται» για τη θέση του John Cryan.

Δουλειά του μέχρι σήμερα ήταν να ασχολείται με τα πιθανά deals. Έτσι , τουλάχιστον μια μέρα την εβδομάδα, την αφιέρωνε σε επαφές με πελάτες, κάτι που, σύμφωνα με πηγές, δεν έβλεπαν με πολύ καλό μάτι οι συνάδελφοί του.
Παλιότερα, ο 51χρονος Schenck πρόσφερε τις υπηρεσίες του στη Goldman Sachs και με τα νέα του καθήκοντα θα έχει την ευκαιρία να αποδείξει αν μπορεί να φέρει έσοδα που θα βγάλουν τη Deutsche bank από την εξαιρετικά δύσκολη θέση που βρίσκεται τα τελευταία χρόνια.

Μαζί με τον Schenck θα προσπαθήσουν να επαναφέρουν το μοντέλο στρατηγικής που ο Cryan εγκατέλειψε όταν ανέλαβε CEO, το 2015. Η νέα αυτή στρατηγική που παρουσιάστηκε μαζί με την αμκ των 8 δισ. ευρώ, προβλέπει την ανατροπή του προηγούμενου σχεδίου περί διαχωρισμού του εμπορικού τομέα της τράπεζας από τον τομέα συναλλαγών και τη συμβουλευτική τραπεζική. Παράλληλα, ως στόχος τέθηκε η ενσωμάτωση της θυγατρικής Postbank, την οποία προηγουμένως η Deutsche Bank επεδίωκε να πουλήσει.

Σύμφωνα με αναλυτές, η «αλλαγή φρουράς» στο τιμόνι της DB θα συμβεί πιθανότατα εντός τριετίας.

Προς το παρόν, ο Schenck θα είναι επικεφαλής της επενδυτικής τραπεζικής, που είναι και η μονάδα με τα μεγαλύτερα έσοδα, η οποία ωστόσο έχασε σημαντικό μερίδιο αγοράς λόγω ανησυχιών για την κεφαλαιακή επάρκεια της DB.

O Sewing θα βοηθήσει στη δημιουργία μιας μονάδας ιδιωτικής και εμπορικής τραπεζικής που θα περιλαμβάνει την Postbank, επιχειρηματικούς πελάτες και διαχείριση περιουσιακών στοιχείων.

Παθιασμένοι με το ποδόσφαιρο

Τα δύο νέα «αστέρια» της Deutsche Βank είναι φίλοι μεταξύ τους, μοιράζονται το ίδιο πάθος για το ποδόσφαιρο και τη Μπάγερ Μονάχου. Ωστόσο, έχουν να παλέψουν με διαφορετικές προκλήσεις ο καθένας.

Ο Schenck, που μπήκε στη Deutsche Bank πριν δύο χρόνια, αναμένεται να χρησιμοποιήσει τις υψηλές του γνωριμίες για να προσθέσει δραστηριότητες από εταιρείες, hedge funds και άλλους χρηματοοικονομικούς οργανισμούς. Εξάλλου, έχει μεγάλη πείρα στην επενδυτική τραπεζική, από τότε που ήταν στο δυναμικό της Goldman Sachs, και είχε στην ευθύνη του Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική. Οσοι τον γνωρίζουν μιλούν για ένα άτομο τρομερά φιλόδοξο, αλλά καταδεκτικό, που του αρέσει να βάζει την προσωπική του σφραγίδα σε ό,τι κάνει.

Το στοίχημα που έχει να κερδίσει είναι να αυξήσει τα έσοδα και να μειώσει τις δαπάνες κατά 700 εκατ. ευρώ μέχρι το 2018.

Ο 46χρονος Sewing ξεκίνησε την καριέρα του από τη DB ως μαθητευόμενος 1989 και αναρριχήθηκε σιγά αλλά σταθερά στην ιεραρχία. Το συμβόλαιο του Cryan λήγει το 2020 και, όπως είπε ο ίδιος, «ας περιμένουμε μέχρι τότε για να δούμε τι θα κάνω»..

Keywords
Τυχαία Θέματα